Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για τις πλημμύρες στο Λούρο – Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής υπέβαλαν πλημμυροπαθείς

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης προκειμένου να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες και να επιβληθούν οι κυρώσεις σε αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για αυτά τα οποία συνέβησαν, αλλά και να μπορέσουν να διεκδικήσουν μέσω της νόμιμης δικαστικής οδού των αστικών και διοικητικών δικαστηρίων , αποζημιώσεις προκειμένου να αποκατασταθούν οι πολύ μεγάλες ζημιές οι οποίες υπέστησαν, υπέβαλαν σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας πλημμυροπαθείς του Λούρου.

Από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας άλλωστε έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για την διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών για τις πλημμύρες της 1ης Δεκέμβρη στο Λούρο και η διαδικασία της προανάκρισης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Δικηγόρος της πολιτικής αγωγής κ. Βασίλης Γιάπρος μετά την παρουσία του μαζί με πλημμυροπαθείς στον Εισαγγελέα δήλωσε μεταξύ άλλων:


“Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό το οποίο συνέβη. Είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχουν δύο υδατορέματα – παραπόταμοι ο Ανανίας και ο Ξεριάς οι οποίοι είχανε πάρα πολλά χρόνια να καθαριστούν και εξαιτίας της αμέλειας, γιατί το αδίκημα τελείται και με πράξη και με παράληψη, εξαιτίας της παράληψης των αρμοδίων , των υπευθύνων για να γίνει ο καθαρισμός αυτών των δύο υδατορεμάτων πλημμύρισαν. ”

Τεχνικός σύμβουλος στην προσπάθεια την οποία γίνεται για τον καταλογισμό των ευθυνών και την αποκατάσταση των ζημιών είναι ο Πολιτικός Μηχανικός και Δημοτικός Σύμβουλος κ.Διονύσης Καλλίνικος ο οποίος συμβάλει στη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης και της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης  η οποία θα κατατεθεί αρμοδίως του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Ο κ. Καλλίνικος δήλωσε :”Εμείς με τον κ. Γιάπρο και τους πλημμυροπαθείς περπατήσαμε αυτά τα δύο υδατορέματα. Διαπιστώσαμε ότι έχουν γίνει καθαρισμοί. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει καθαρισμοί πριν τις πλημμύρες και όλα θα είχαν αποφευχθεί”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αντιδρούν οι Κοινότητες του Δήμου Πρέβεζας για την κατάργηση του τρόπου εκλογής των Προέδρων

21/01/2021, 9:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ: « Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (πρώην LEADER). »

21/01/2021, 8:50 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Στις 10 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ Φιλιππιάδας

20/01/2021, 2:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πως θα λειτουργούν τα γήπεδα τένις, τα γήπεδα Αμπαλί και το Δημοτικό Στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα”

20/01/2021, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας : Μόλις ένα και μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο σε όλο το Νομό

20/01/2021, 12:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η επιχείρηση Konstas Hardware αναζητά υπεύθυνο διαχείρισης e-shop

20/01/2021, 12:40 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites