Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για τις πλημμύρες στο Λούρο – Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής υπέβαλαν πλημμυροπαθείς

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης προκειμένου να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες και να επιβληθούν οι κυρώσεις σε αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για αυτά τα οποία συνέβησαν, αλλά και να μπορέσουν να διεκδικήσουν μέσω της νόμιμης δικαστικής οδού των αστικών και διοικητικών δικαστηρίων , αποζημιώσεις προκειμένου να αποκατασταθούν οι πολύ μεγάλες ζημιές οι οποίες υπέστησαν, υπέβαλαν σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας πλημμυροπαθείς του Λούρου.

Από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας άλλωστε έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για την διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών για τις πλημμύρες της 1ης Δεκέμβρη στο Λούρο και η διαδικασία της προανάκρισης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Δικηγόρος της πολιτικής αγωγής κ. Βασίλης Γιάπρος μετά την παρουσία του μαζί με πλημμυροπαθείς στον Εισαγγελέα δήλωσε μεταξύ άλλων:


“Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό το οποίο συνέβη. Είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχουν δύο υδατορέματα – παραπόταμοι ο Ανανίας και ο Ξεριάς οι οποίοι είχανε πάρα πολλά χρόνια να καθαριστούν και εξαιτίας της αμέλειας, γιατί το αδίκημα τελείται και με πράξη και με παράληψη, εξαιτίας της παράληψης των αρμοδίων , των υπευθύνων για να γίνει ο καθαρισμός αυτών των δύο υδατορεμάτων πλημμύρισαν. ”

Τεχνικός σύμβουλος στην προσπάθεια την οποία γίνεται για τον καταλογισμό των ευθυνών και την αποκατάσταση των ζημιών είναι ο Πολιτικός Μηχανικός και Δημοτικός Σύμβουλος κ.Διονύσης Καλλίνικος ο οποίος συμβάλει στη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης και της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης  η οποία θα κατατεθεί αρμοδίως του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Ο κ. Καλλίνικος δήλωσε :”Εμείς με τον κ. Γιάπρο και τους πλημμυροπαθείς περπατήσαμε αυτά τα δύο υδατορέματα. Διαπιστώσαμε ότι έχουν γίνει καθαρισμοί. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει καθαρισμοί πριν τις πλημμύρες και όλα θα είχαν αποφευχθεί”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συγκινησιακά φορτισμένος ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός

16/01/2022, 8:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αποχωρήσεις “φωτιά” από την παράταξη του Νίκου Γεωργάκου

16/01/2022, 6:54 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ένα νέο επιβατικό όχημα για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας

16/01/2022, 11:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 15νθήμερο “λουκέτο” και πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ σε μπαρ και μεζεδοπωλείο

16/01/2022, 11:51 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Επεισόδιο με τραυματισμό αστυνομικού – Συνελήφθησαν 2 άτομα

16/01/2022, 11:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Νέα χρονιά με ανανεωμένο περιβάλλον για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κερασούντας

14/01/2022, 2:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites