Συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου για τον προγραμματισμό έργων των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ

Με θέμα τον προγραμματισμό των έργων που κρίνονται απαραίτητα για τη λειτουργία του συνόλου των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε στις 19.01.2018, μετά από σχετική πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχου Τατιάνας Καλογιάννη, στην Περιφέρεια Ηπείρου, συνάντηση εργασίας.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  έγινε επίσης συζήτηση και επί άλλων ζητημάτων που απασχολούν του Οργανισμούς, όπως οι οφειλές ορισμένων εξ αυτών στη ΔΕΗ και οι καταστροφές που υφίστανται οι καλλιέργειες από την αλματώδη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στη συνδρομή της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια στο έργο των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ, χάρη στην οποία μπόρεσαν να  ξεπεραστούν σοβαρά προβλήματα που  αντιμετώπιζαν τα αντλιοστάσια και τα δίκτυά τους, ενώ αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό της Περιφέρειας να προχωρήσει σε παρεμβάσεις και στο αγροτικό οδικό δίκτυο, αξιοποιώντας και το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη, μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου έχει συνάψει 57 προγραμματικές συμβάσεις με ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ για απαραίτητα έργα, με τη συνολική δαπάνη να έχει ανέλθει σε 1.722.106 ευρώ, ποσό που προήλθε αποκλειστικά από πόρους της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση κατατέθηκαν εκ μέρους των διοικήσεων των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ συγκεκριμένες κοστολογημένες δράσεις και έργα, προκειμένου να γίνει συνολικός προγραμματισμός και να αντιμετωπιστούν όποιες δυσλειτουργίες έχουν παρατηρηθεί στο πλαίσιο της σύναψης προγραμματικών συμβάσεων και εν γένει στο σύστημα παραγωγής των έργων.

Στη συνάντηση- που χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική-  παραβρέθηκε σχεδόν το σύνολο των Προέδρων (ή εκπροσώπων τους) των ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ της Ηπείρου και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Παρέμβαση για τους αγριόχοιρους

Όσον αφορά το θέμα των αγριόχοιρων, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι για την αντιμετώπισή του έχει καταθέσει προτάσεις εδώ και δύο χρόνια στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο και είναι αρμόδιο για την έκδοση της κανονιστικής απόφασης για τη θήρα.

Να σημειωθεί ότι στο θέμα αυτό επανήλθε με νέο έγγραφό του (17 Ιανουαρίου 2018) ο Περιφερειάρχης προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ζητώντας την επέκταση της θήρας αγριογούρουνο, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των ατόμων του σε φυσιολογικά επίπεδα και να προστατευτεί ο πληθυσμός του, όπως και των ήμερων χοίρων από ασθένειες.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites