Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση κατασκευής σταθερού κυματοθραύστη στο Λιμάνι της Πρέβεζας

Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Λιμενεργατών Πρέβεζας, του Μεταφορικού Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Δ.Χ.Φ. Αυτοκινήτων Ν. Πρέβεζας με το διακριτικό τίτλο «ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΣΥΝ Π.Ε.», του Μεταφορικού Συνεταιρισμού Δ.Χ.Φ. Αυτοκινήτων Φιλιππιάδας & Πρέβεζας Συν. Π.Ε, του Σωματείο Ιδιόκτητων Φορτηγών Δ.Χ. Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας με την επωνυμία «Ο Ανδρόνικος και του Ναυτικού Πράκτορα Βασίλη Σαρδελή έχει προκαλέσει η απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας να ταχθεί υπέρ της κατασκευής σταθερού κυματοθραύστη στο άκρο του δυτικού κρηπιδώματος του Λιμένος Πρέβεζας, ανακαλώντας ουσιαστικά την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης με την οποία είχε υιοθετηθεί η οριστική θέση του κυματοθραύστη.

Τα παραπάνω Σωματεία απέστειλαν αίτηση προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας με την οποία εγκαλούν την διοίκηση και μάλιστα αναφέρουν πως η εν λόγω απόφαση έγινε χωρίς να έχουν ενημερωθεί, ώστε να προβάλουν τις ενστάσεις τους. Εν ολίγοις κατηγορούν ευθέως τη Διοίκηση του Ταμείου ότι πήρε αυτή την απόφαση “εν μια νυκτί” , εξυπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα.

To mypreveza.gr παραθέτει τις επιστολές των σωματείων που δραστηριοποιούνται στο Εμπορικό λιμάνι της Πρέβεζας:

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά την απογοήτευσή μας για τους χειρισμούς του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και κατ’ επέκταση του Δήμου Πρέβεζας με αφορμή την πρόσφατη έκδοση απόφασης με την οποία το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου τάσσεται υπέρ της κατασκευής σταθερού κυματοθραύστη στο άκρο του δυτικού κρηπιδώματος του Λιμένος Πρέβεζας. Ως επαγγελματίες των οποίων η δραστηριότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Εμπορικό Λιμένα της πόλης μας, ουδέποτε κληθήκαμε προκειμένου να προβάλλουμε αφενός μεν τις ενστάσεις και απόψεις μας, αφετέρου δε να προτείνουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις με γνώμονα την προάσπιση του συνόλου και όχι μόνον του ατομικού συμφέροντος. Αντιθέτως, ενημερωθήκαμε τελευταίοι και μάλιστα μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης !

Μόλις το προηγούμενο έτος (11.08.16), το τότε Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου είχε υιοθετήσει απόφαση για την οριστική θέση του κυματοθραύστη αναλογιζόμενο την εναρμόνιση των πάσης φύσεως επιχειρηματικών / επαγγελματικών / εμπορικών / επενδυτικών συμφερόντων του συνόλου των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Λιμάνι της Πρέβεζας. Εξάλλου, οι αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου, ως Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πρέβεζας απαιτείται να λαμβάνουν υπόψη τη διασφάλιση του Δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή να επιδιώκεται το «γενικό καλό» τόσο για την πόλη όσο και για τους δημότες της. Τα συμφέροντα των ιδιωτών ούτε μπορούν ούτε και πρέπει να υπερτερούν των συμφερόντων του γενικότερου συνόλου πολύ περισσότερο μάλιστα ότι είναι εφικτή λύση που εξυπηρετεί αμφότερες τις πλευρές. Η απόφαση αυτή δυστυχώς πλέον έχει αναιρεθεί !

Οι χειρισμοί του Λιμενικού ταμείου ουσιαστικά καθιστούν για τα επόμενα χρόνια μη λειτουργική (δηλαδή μη εκμεταλλεύσιμη) τη δυτική προβλήτα !!! Λένε μάλιστα ότι το μέτρο αυτό είναι προσωρινό μέχρι να αποπερατωθεί η ανατολική προβλήτα !! Για πόσα χρόνια ακριβώς ; Με ποια λογική το Λιμενικό Ταμείο, δηλαδή ο ίδιος ο Δήμος της Πρέβεζας υποβαθμίζουν το Λιμάνι της πόλης ; Μήπως από την εμπορική εκμετάλλευση του Λιμανιού δεν εξαρτώνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας ; Ο Δήμος δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για αυτές τις θέσεις εργασίας ; Για τον Κοινωνικό αντίκτυπο ; Την απειλή της ανεργίας ;

Τα ερωτήματα δυστυχώς είναι αμείλικτα ! Οι πολίτες της Πρέβεζας οφείλουν όμως να γνωρίζουν ! Οι αρμόδιοι αιρετοί πρέπει επιτέλους να τοποθετηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους και απέναντι σε εμάς και απέναντι στο Λαό της Πρέβεζας που αγωνιά για τον τόπο του !   

Αλήθεια, κύριε Πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου και κύριε Δήμαρχε, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή της Ανατολικής Προβλήτας (για την οποία απαιτείται τροποποίηση του Master Plan) ; Τα έργα όμως κατασκευής του κυματοθραύστη έχουν ήδη ξεκινήσει ! Η εκμετάλλευση της δυτικής προβλήτας είναι πλέον αδύνατη ! Θέσεις εργασίας απειλούνται ! Αυτό είναι το όραμά σας για την πόλη ;

Με την παρούσα ανοικτή επιστολή θέτουμε ευθέως στους αρμοδίους το ερώτημα ! Γιατί αντιμετωπίζετε την εμπορική χρήση του λιμανιού ως “παράπλευρη απώλεια” υπέρ της υλοποίησης των έργων της Μαρίνας γνωρίζοντας φυσικά ότι απειλούνται άμεσα δεκάδες θέσεις εργασίας ;

Σε εμάς μήνες τώρα αρνείστε να απαντήσετε ! Είστε υποχρεωμένοι όμως να απαντήσετε στους πολίτες της Πρέβεζας !

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [707.17 KB]


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites