Παρασκευή, 21/06/2019

Ψηφιακά νομίσματα: Τα ποιο περίεργα νομίσματα και οι ποιο Κωμικοτραγικές καταστάσεις .

Τα ψηφιακά νομίσματα,κρυπτονομίσματα (cryprocoins) με το ποιο γνωστό το Βitcoin έχουν ενταχθεί στην ζωή μας από της αρχές της δεκαετίας. Με πολλές χώρες να τα αποδέχονται και άλλες να απαγορεύουν όπως , Βραζιλία (Οι επενδύσεις (τζογάρισα) είχαν φτάσει να περάσουν το χρηματιστήριο της χώρας Νότια Κορέα)

Για κάθε είδους δραστηριότητα υπάρχει πλέον και το κάθε κρυπτονόμισμα , με κύριο στoιχείο την γρήγορη μεταφορά χρημάτων .

Όλο αυτό βεβαία έχει και την αστεία του πλευρά , εκκεντρικά νομίσματα όπως το hushcoin ,Το νόμισμα για την Ινδική κάνναβη, fuckcoin , Putin coin, potatocoin, dodge έχουν εμφανιστεί, ορισμένα από αυτά με αρκετά ισχυρό Market cap. (κεφάλαιο)

Η κωμικοτραγική όμως πλευρά του θέματος βρίσκεται στις ακόλουθες περιπτώσεις :

2013 στην Βρετανία o James Howells κάτοχος 7.500 bitcoin (btc) ενω καθάριζε το σπίτι του, πέταξε κατά λάθος τον σκληρό δίσκο στον όποιον τα είχε αποθηκευμένα. Με αποτέλεσα να τα χάσει με σημερινή τιμή 105.000.000$. Παρόλο αυτά ενώ η τιμή ανέβαινε στα ύψη αποφάσισε να ψάξει την χωματερή νοικιάζοντας μπουλντόζα για να τα βρει. Λέγοντας οτι γνωρίζει το σημείο. Αλλά το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής ακόμα του αρνείται. Για λόγους περιβαλλοντολογικούς.

To 2010 ο Laszlo Hanyecz ήθελε να είναι ο πρώτος που θα έκανε παραγγελία για δυο πίτσες πληρώνοντας σε bitcoin το ποσό που έδωσε 10,000btc 140.000.000 $ σημερινή αξία.

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι αυτό του Νορβηγού Kristoffer Koch είχε αγοράσει το 2009  5,000 BTC για $27 Μέχρι το 2013 όπου έκανε την πρώτη συναλλαγή αγοράζοντας ένα σπίτι ξοδεύοντας μόνο 1,000 BTC

Ένα σημαντικό ερώτημα προκύπτει από όλα τα παραπάνω .Τα κρυπτονομισματα είναι επένδυση για το μέλλον η τζόγος ;

Έρευνα, σύνταξη άρθρου : Λάζαρος Τσάτσος 

Πήγές

www.cnbc.com

independent.co.uk

oddee.com

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ