Παρασκευή, 22/02/2019

Ευκαιρία για … «λίφτινγκ» σε εγκατελειμένα δημοτικά κτίρια της Πρέβεζας

Νέα δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020» καλεί τους δήμους να αξοιοποιήσουν εγκατελειμένα δημοτικά κτήρια με στόχο τη λειτουργική επανένταξή τους στον ιστό της πόλης, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση των αστικών περιοχών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης φθάνει τα 50 εκατ. ευρώ και αφορά σε βιομηχανικά κτήρια, ανενεργά ΞΕΝΙΑ, ανενεργά νοσοκομεία, στεγασμένες αγορές, αποθήκες, δημοτικά λουτρά, δημοτικά σφαγεία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δικαστικά μέγαρα και κτήρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας.

Η επιδότηση φθάνει το 100% εφόσον αξιοποιηθεί το 80% τουλάχιστον της επιφανείας του κτηρίου για πολιτιστικές αθλητικές ψυχαγωγικές δραστηρότητες από τον Δήμο για τους πολίτες ή η αξιοποίηση του κτηρίου για μετεγκατάσταση υπηρεσιών του δήμου η άλλου δημοτικού φορέα με δωρεάν παραχώρηση (πχ βρεφικούς σταθμούς ΚΑΠΗ)

Τα κτήρια θα πρέπει να ειναι πάνω από 500 τμ ιδιοκτησίας του δήμου η να έχουν παραχωρηθεί σε αυτόν από άλλο δημόσιο φορέα για πάνω από 15 χρόνια και θα πρέπει μετά την επέμβαση να λειτουργούν τουλάχιστον 4 ημέρες / βδομάδα και 8 μηνες/χρόνο.

Τέτοια κτίρια υπάρχουν και στους 3 Δήμους της Π.Ε Πρέβεζας, όπως είναι τα Ιαματικά Λουτρά, Δημοτικά Σφαγεία , στρατιωτικές εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρηθεί κ.α. Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Δήμους, να εκμεταλλευτούν άλλο ένα χρηματοδοτικό εργαλείο με στόχο να δώσουν ζωή σε κτιριακές υποδομές που σήμερα ρημάζουν.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ