Έντονη αντίδραση του Νίκου Καλαντζη για την κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό

Δήλωση δημάρχου κ. Καλαντζή για την κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό, που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του ‘πολυνομοσχεδίου’.

 

Με αφορμή την κατάργηση των δύο υποθηκοφυλακείων που λειτουργούν στο Δήμο Ζηρού, σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό, η οποία προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση με τίτλο: «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ο δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων που αποφάσισε η κυβέρνηση  και προωθεί στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο προκαλεί έντονο προβληματισμό στους επαγγελματίες και τους πολίτες του Δήμου μας, οι οποίοι είναι ανάστατοι. Πρόκειται για μία απόφαση που συνεχίζει την απαξιωτική πρακτική και την αδιαφορία απέναντι στους κατοίκους μικρομεσαίων Δήμων της Περιφέρειας, όπως είναι ο δικός μας. Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί οι κάτοικοι του Δήμου μας, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι, θα είναι αναγκασμένοι για κάθε μεταβολή στα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως γονική παροχή, αγορά ιδιοκτησίας, αποδοχή κληρονομιάς, πώληση αλλά και για ένα απλό έγγραφο, να μεταβαίνουν στα Ιωάννινα, όπου θα υπάρχει κτηματολογικό γραφείο ή στην Πρέβεζα όταν λειτουργήσει υποκατάστημα. Αυτό πέρα από την ταλαιπωρία θα τους υποχρεώνει και σε πρόσθετα έξοδα.  

Σε μία εποχή που οι περισσότερες δημόσιες δομές είναι υποστελεχομένες το να αποφασίζεται, δίχως μάλιστα να ερωτάται η τοπική κοινωνία, η περαιτέρω αποψίλωση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών και κυρίως εκείνων που δεν επιφέρουν την παραμικρή επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν την ταλαιπωρία των πολιτών που ήδη οι αντοχές τους δοκιμάζονται από την κρίση και τους δυσβάστακτους φόρους. Αυτό είναι πέρα από κάθε λογική.

Η όποια, πολυδιαφημισμένη μάλιστα, αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών πηγαίνει περίπατο, καθώς, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, ο νέος φορέας που θα λειτουργήσει το σύστημα του κτηματολογίου, θα έχει (και αυτός) έδρα την Αθήνα (!).

Δεν ξέρουμε εάν τα όσα προωθούνται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο έχουν και ‘ουρά’ που σχετίζεται με τη διευκόλυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως φημολογείται, το βέβαιο πάντως είναι, ότι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και επιχειρηματίες που επέλεξαν να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή του Δήμου Ζηρού, εμφανίζονται σήμερα ιδιαίτερα προβληματισμένοι, όπως και οι κάτοικοι…

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για ακόμη περισσότερους, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην κατάργηση των δύο άμισθων υποθηκοφυλακείων που λειτουργούν στον Δήμο Ζηρού και καλούμε την κυβέρνηση να άρει την απόφασή της και να μην επιτρέψει την περαιτέρω απαξίωση της περιοχής μας”.  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites