ΠΡΕΒΕΖΑ : Πρωταγωνιστές τα παιδιά στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση « Έχω εγώ … έχεις και εσύ !! »

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πρέβεζας ,  διοργάνωσε χθές Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το απόγευμα  ,στο χώρο της Λαϊκής  Αγοράς, μια ζεστή  γιορτή  με σκοπό να  διδάξει  στα παιδιά το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και της προσφοράς  .Την γιορτή πλαισίωσε η Ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού του Κοινωνικού Ιατρείου Πρέβεζας  με δράσεις για τους μικρούς  μας φίλους όπως θεατρικά παιχνίδια , ζωγραφική προσώπου  και μοίρασμα γλυκών.

 

Αντί εισιτηρίου το κάθε παιδί έφερε μαζί του ένα  παλιό του παιχνίδι που δεν το χρειάζεται πλέον  , έτσι τα σκόρπια  και παραπεταμένα παιχνίδια θα  μπορέσουν να ξαναζωντανέψουν στα χέρια των παιδιών που  τα έχουν ανάγκη σκορπώντας χαμόγελα  χαράς. Μεγάλη όμως ήταν και η χαρά των παιδιών που άφηναν το δώρο τους στο έλκηθρο του Αϊ Βασίλη  που είχε στηθεί για το σκοπό αυτό.Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν άλλα παιδιά που δεν έχουν προλάβει να βαρεθούν κανένα παιχνίδι, επειδή δεν είχαν ποτέ κανένα.

Τα παιχνίδια που συγκεντρώθηκαν θα δωθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πρέβεζας και θα διανεμηθούν από το Κέντρο Κοινότητας στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.Το Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται στο ίδιο χώρο και αυτή είναι η πρώτη εκδήλωση που ανέλαβε να φέρει εις πέρας, μιας και μετράει λίγους μόνο μήνες λειτουργίας.

Υπεύθυνες του Κέντρου Κοινότητας , είναι η Κοινωνική λειτουργός  Ζωή Αρματά και η Ψυχολόγος Σταυρούλα Μουτογεώργου .

Το mypreveza.gr   μίλησε με  την κοινωνική λειτουργό Ζωή Αρματά που μας είπε ότι τα Κέντρα Κοινότητας , οι νέες αυτές κοινωνικές δομές παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη στους δημότες είτε  με  την ένταξη τους σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας όπως το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) , είτε  με την παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης. Στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους έγιναν δέκτες αιτημάτων για παροχή παιχνιδιών και έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites