Χριστούγεννα μέσα στις λάσπες για τους κατοίκους του Λούρου . . .

Για πλήρη απραξία καταγγέλλουν το Δήμο Πρέβεζας οι πληγέντες από την καταστροφική πλημμύρα κάτοικοι του Λούρου

Πέρασαν κιόλας 20 ημέρες από το βράδυ της 1ης Δεκέμβρη, όταν η κακοκαιρία έπληξε την περιοχή του Λούρου Πρέβεζας και στο πέρασμά της “έπνιξε” στο νερό και τη λάσπη τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, παρασύροντας ακόμα και τσιμεντένιους φράχτες.

Είκοσι ημέρες μετά και οι κάτοικοι μετρούν ακόμα τις πληγές τους , οι οποίες πέρα από υλικές είναι και ψυχικές αφού όπως μας μετέφεραν κάποιοι, κοιμούνται με το φόβο μήπως το νερό ξανά εισβάλει στα σπίτια τους.

Εξήντα δύο νοικοκυριά, 9 επιχειρήσεις και επτά οχήματα είναι ο απολογισμός αυτής της μεγάλης καταστροφής που όμοια της η περιοχή είναι να ξαναζήσει από το 1955.

Ο 88 χρονος κ.Λάζαρος Κουτσοχρήστος μας αφηγείται πως γλύτωσε ο ίδιος ,από το νερό που μπήκε στο σπίτι του καταστρέφοντας όλες τους τις οικοσκευές.

Όπως μας είπε τόσο εκείνος, όσο και άλλοι κάτοικοι που έζησαν το κίνδυνο, το ότι είναι σήμερα ζωντανοί το οφείλουν στον αρχιφύλακα του Αστυνομικού Σταθμού Λούρου κ. Βαγγέλη Παπαθανασίου, αλλά και στον ανθυπαστυνόμο κ. Καλαϊτζή Ηλία, οι οποίοι με αυταπάρνηση και τεράστια ψυχική δύναμη, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, συνέβαλαν καθοριστικά όχι μόνο στην ειδοποίηση των κατοίκων, η πλειοψηφία των οποίων κοιμόντουσαν, καθώς το κακό έγινε στις 1:00 τα μεσάνυχτα, αλλά και στη διάσωση πολλών κατοίκων κυρίως μεγάλης ηλικίας οι οποίοι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, αφού το νερό, έφτανε μέχρι το λαιμό τους.

“Ο χωροφύλακας έσωσε το κόσμο. Το βράδυ εκείνο, το νερό ήταν μέχρι το πιγούνι μου. Είναι ήρωας!!!” λέει στο mypreveza.gr ο κ. Κουτσοχρήστος, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους συγκέντρωσαν υπογραφές και ζητούν με επιστολή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας να τιμήσει αυτούς τους ανθρώπους.

Σε κάποιους κατοίκους ξεχειλίζει η αγανάκτηση και η οργή, αφού όπως μας είπαν 20 μέρες μετά από τη καταστροφική πλημμύρα,ακόμα παλεύουν μόνοι τους να καθαρίσουν τα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους από τις λάσπες , χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το Δήμο, ενώ αρκετοί αναγκάστηκαν ακόμα και να πληρώσουν εργάτες για να μπορέσουν να τα καταφέρουν.

 

“Έχουμε 15 μέρες στο έλεος! Προσπαθούμε μόνοι μας να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν έχουμε καμία βοήθεια! Ήρθαν κατέγραψαν τις καταστροφές και από εκεί και πέρα τίποτα. Είπαν ότι θα μας δώσουν κάποιο βοήθημα από πλευράς του Δήμου. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Έρχονται Χριστούγεννα και ακόμα εμείς περιμένουμε από την πολιτεία να μας βοηθήσει. ” δήλωσε μεταξύ άλλων κάτοικος που το σπίτι του υπέστη ολική καταστροφή οικοσκευών.

Η οργή ξεχειλίζει από τα μάτια αυτής της γυναίκας, η οποία η μοίρα της επιφύλασσε ένα άσχημο παιχνίδι, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής 1ης Δεκέμβρη κήδευε το σύζυγό της και το βράδυ της ίδιας ημέρας έπρεπε να σώσει τα εγγόνια της από τη καταστροφική πλημμύρα που έπληξε και το δικό της σπίτι.

Η επιχείρηση επίπλων “Καράλης” πλήττεται για τρίτη φορά από μεγάλη καταστροφή, με αυτή να μοιάζει η μεγαλύτερη αφού  ακόμα και σήμερα οι ιδιοκτήτες φορώντας γαλότσες και γεμάτοι λάσπες , προσπαθούν ακόμα να καθαρίσουν το χώρο καθώς το ύψος του νερού και της λάσπης στις αποθήκες της επιχείρησης ξεπέρασε τα 3 μέτρα.

Και ενώ ο πόλεμος απόδοσης ευθυνών από πλευράς Δήμου Πρέβεζας , Περιφερειακής Ενότητας και ΝΟΔΕ Πρέβεζας, έχει περάσει από το προσκήνιο, στο παρασκήνιο, η αποκάλυψη από το Δημοτικό Σύμβουλο της ΑΣΥΠ κ. Τσούτση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) για τις σωλήνες της αποχέτευσης που περνούν μέσα από τα φρεάτια ομβρίων υδάτων, δεν έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις που θα έπρεπε καθώς όπως θα δείτε στις εικόνες που ακολουθούν, πρόκειται για εγκληματικές παραλήψεις όσων επέβλεπαν το έργο αποχέτευσης στη Δημοτική Ενότητα Λούρου.

 

Ετικέτες: ,


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites