Τρίτη, 16/07/2019

Τα «βρόντηξε» και έφυγε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα

Με το σύστημα της απλής αναλογικής θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης σε δήμους και περιφέρειες. Με τη δήλωση αυτή, από τα Γιάννενα, και στο πλαίσιο του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Παναγιώτης Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι θα γίνει αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για την ομαλή μετάβαση από το υπάρχον εκλογικό σύστημα στο νέο, σημειώνοντας ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποσυνδεθούν από τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Υπέρ της απλής αναλογικής τάχθηκε και η Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι έτσι θα επέλθει οριστική αναβάθμιση στην Αυτοδιοίκηση.

Την πάγια θέση της ΚΕΔΕ ενάντια στην απλή αναλογική διατύπωσε εμφατικά ο Γιώργος Πατούλης, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι κ.κ. Αγοραστός και Καχριμάνης, με τον δεύτερο μάλιστα να αποχωρεί από το χώρο του συνεδρίου διαμαρτυρόμενος.

Στα παράδοξα του εν εξελίξει συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο, περιλαμβάνεται η οξεία αντιπαράθεση μεταξύ δήμων και περιφερειών. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αμφισβήτησε το ρόλο των περιφερειών και είχε κάνει λόγο για «παρκαρισμένα κονδύλια». Χθες, δέχθηκε τα «πυρά» από την Ένωση Περιφερειών με τον Κώστα Αγοραστό να σημειώνει στο χαιρετισμό του ότι εκπροσωπεί τους περιφερειάρχες και όχι τους εμίρηδες, ενώ ο Αλέκος Καχριμάνης δήλωσε ότι στην Ήπειρο υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και δημάρχων.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ