ΠΡΕΒΕΖΑ : “Τα παιδιά ξέρουν να κλέβουν την παράσταση”

Αυτό έγινε και στην όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή της ενορίας του Αγίου Βασιλείου Πρέβεζας, το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017, στις 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης. Με τον πηγαίο αυθορμητισμό τους παρέσυραν τους πάντες, μικρούς και μεγάλους, στους χαρούμενους ρυθμούς της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης.
Οι δροσερές φωνές τους, με τους χριστουγεννιάτικους ύμνους και τα κάλαντα, μας ταξίδεψαν στις αγαπημένες νοσταλγικές μελωδίες που μας συντρόφεψαν όλους από τα μικρά, όμορφα παιδικά μας χρόνια.
Στη συνέχεια η πρώτη ομάδα με τη μικρή θεατρική αφήγηση, μας έβαλε στον προβληματισμό: Πώς θα γιορτάσουμε πραγματικά Χριστούγεννα; Αγοράζοντας μόνο δώρα και λιχουδιές; Όχι βέβαια. Κάποιο μυστικό μονοπάτι οδηγεί κάπου βαθύτερα. Πρέπει να ψάξουμε. Να βρούμε το μυστικό για να γίνουμε
«απλοί σαν τους βοσκούς,
σοφοί σαν τους μάγους,
καθαροί σαν τους αγγέλους,
λαμπεροί σαν τα αστέρια,
ταπεινοί σαν τη φτωχική σπηλιά,
δίκαιοι σαν τον Ιωσήφ».
Και η κύρια θεατρική ομάδα παρουσίασε με πολύ μεγάλη επιτυχία το θεατρικό «Ο παράξενος Επισκέπτης», εμπνευσμένο από το συγκινητικό πεζογράφημα «Ο ξένος των Χριστουγέννων», του συγγραφέα μας Στέφανου Δάφνη, σε θαυμάσια διασκευή της Σταυρούλας Ιωάννου.
Οι οικογένειες δύο αδελφών με τους γέρους γονείς τους γιορτάζουν μαζί τα Χριστούγεννα, όταν ένας απρόσμενος ξένος, δραπέτης και ζητιάνος εισβάλλει στην οικογενειακή ατμόσφαιρα. Παρά το αρχικό τους ξάφνιασμα, τον περιποιούνται με φιλόξενη αγάπη, χωρίς να τον προδώσουν, ώσπου εκείνος φεύγει πάλι βιαστικά, κυνηγημένος από την εξουσία που τον καταζητούσε.
Μετά από χρόνια ο παράξενος ξένος επιστρέφει απρόσμενα ξανά, αλλά όχι ως δραπέτης. Είχε καταφέρει να αποδείξει την αθωότητά του και να δικαιωθεί. Επιστρέφει να ευχαριστήσει τους σωτήρες του και να διακηρύξει ότι η αγάπη τους τον οδήγησε κι αυτόν να φερθεί με αγάπη στους εχθρούς του, που τον είχαν άδικα συκοφαντήσει και φυλακίσει. Και αυτή η αλλαγή της καρδιάς είναι το μεγάλο θαύμα της ενανθρώπησης του Χριστού.
Τη δροσερή χαρούμενη γιορτή έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος με πατρικές εόρτιες ευχές και μοίρασε στα παιδιά μικρά χριστουγεννιάτικα δωράκια-ενθύμια.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites