Ο Δήμος Πάργας για τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Καναλλάκι, 6/12/2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η σφοδρή κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών έπληξε με ένταση το σύνολο  του   Δήμου Πάργας.  Αποτέλεσμα των σφοδρών βροχοπτώσεων ήταν να υποστούν σοβαρές ζημιές  το οδικό δίκτυο της περιοχής και τα δίκτυα ύδρευσης καθώς  και οι γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και   οι τοπικές καλλιέργειες.

Μετά την άμεση συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  και την  αποτελεσματική προσπάθεια των πρώτων ωρών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν τα ακραία για την περιοχή καιρικά φαινόμενα, ο Δήμος Πάργας συνεχίζει, σε συνεργασία  με την  Περιφέρεια Ηπείρου και  με το συντονισμό των υπεύθυνων για την  Πολιτική  Προστασία  αντιδημάρχων Ιωσήφ Σίσκα   και  Μάκη Πασχοδήμου,  τις ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και τις αποζημιώσεις των πληγέντων.

Συγκεκριμένα, μηχανήματα του Δήμου, της Περιφέρειας Ηπείρου και ιδιωτικά που έχουν μισθωθεί απομακρύνουν φερτά υλικά και δημιουργούν προσβάσεις  όπου υπήρξαν αποκλεισμοί, ενώ η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί σε ολόκληρο το  οδικό δίκτυο του Δήμου.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας με  τους πρόεδρους   των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων παρουσιάστηκαν και καταγράφηκαν  όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και αποφασίστηκαν  περαιτέρω ενέργειες αντιμετώπισής τους.

Για ζημιές που έγιναν σε σπίτια και καταστήματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία στο Καναλλάκι (υπεύθυνος κ. Γιώργος Γιαννόπουλος)  προσκομίζοντας τυχόν  φωτογραφικό  ή άλλο  σχετικό υλικό.

Για ζημιές στο ζωικό , φυτικό κεφάλαιο, σταβλικές εγκαταστάσεις και αποθήκες, οι αιτήσεις υποβάλλονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Επιπλέον,  μετά από αίτημα του Δήμου, χορηγήθηκε έκτακτη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου ενώ   ο κ. Νάστας  σε επικοινωνία του με  τον   Περιφερειάρχη κ. Αλέκο Καχριμάνη  ζήτησε στο αίτημα  προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για την κήρυξη περιοχών της Ηπείρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να συμπεριληφθεί καθολικά ο Δήμος Πάργας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites