Παρασκευή, 21/06/2019

Επιστρέφει το «μπαλάκι» των ευθυνών στο Δήμαρχο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου για τις πλημμύρες στο Λούρο

Τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Ηπείρου και συγκεκριμένα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, για τον καθαρισμό των ρεμάτων ξεκαθάρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, μετά τις ευθύνες που του επέρριψε η Δημοτική Αρχή σχετικά με τις πλημμύρες στο Λούρο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας μιλώντας για τις πλημμύρες  που προκλήθηκαν στη περιοχή μας δύο εβδομάδες πριν, τόνισε πως επρόκειτο για ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο το οποίο δημιούργησε τεράστιες καταστροφές στο Νομό μας, πλήττοντας πιο βαριά το Λούρο, αλλά και όλο τον υπόλοιπο Νομό.

Ο κ. Ιωάννου αναφερόμενος στην ισχύουσα νομοθεσία για τους ορεινούς Δήμους, ξεκαθάρισε πως η αρμοδιότητα καθαρισμού και αστυνόμευσης των ρεμάτων, χειμάρρων κτλ, πλην των πλεύσιμων ποταμών ανήκει ξεκάθαρα στους Δήμους και στη περίπτωση της περιοχής μας στους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού , ενώ τόνισε πως παρόλο που δεν είναι στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, εκείνη έχει συνδράμει με όλα της τα μέσα όταν της έχει ζητηθεί.

Σχετικά με το έγγραφο του Αντιδημάρχου Λούρου κ. Θεόδωρου Κατσαούνου για το οποίο κατηγορήθηκε ότι δεν απάντησε, ο κ. Ιωάννου είπε πως εκείνη την περίοδο που έλαβε το εν λόγω έγγραφο, τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ήταν ήδη στο Λούρο και καθάριζαν ρέματα και χειμάρρους, ωστόσο για το συγκεκριμένο ξηροπόταμο που δημιούργησε και τα προβλήματα, σε προσπάθεια των μηχανημάτων της Π.Ε  πρέβεζας να το καθαρίσουν πριν από 1,5 χρόνο, κάτοικοι στάθηκαν εμπόδιο καθώς υπάρχουν παρακείμενες ιδιοκτησίες.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας το Σεπτέμβριο του 2017, τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητα Πρέβεζας ήταν στο Λούρο και πραγματοποίησαν εκτεταμένο καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων από τα σφαγεία μέχρι τον Άγιο Βαρνάβα, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  η Περιφερειακή Ενότητα έχει προσφέρει στην αντιπλημμυρική προστασία της Πρέβεζας με έργα ύψους 400 χιλιάδων ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ