Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας με Δήμους και άλλους φορείς  της Ηπείρου για έργα υποδομών

 

Τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για παρεμβάσεις αποκατάστασης τμημάτων του οδικού δικτύου, για μνημεία, αντιπλημμυρικά έργα κ.α.,  ενέκρινε – μεταξύ άλλων- στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης εγκρίθηκε η  συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, με αφορμή τη συζήτηση για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου με περίπτερο στην «Πανηπειρωτική Έκθεση 2018», υπογράμμισε πως «δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια να μην συμμετέχει σε μια έκθεση που γίνεται και αφορά την Ήπειρο. Όμως, επειδή και εμείς προβληματιζόμαστε για τις συνθήκες που επικρατούν – ειδικά τα τελευταία χρόνια – οφείλω να επισημάνω πως πολιτική βούληση της περιφερειακής αρχής είναι η δημιουργία ενός μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην Ήπειρο».

Προγραμματικές συμβάσεις

Η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση των έργων:

  • «Ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Φιλιππιάδας- Τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού (Μπουσούλιζα)-Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Τύριας Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού 96.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και Δήμου Ζηρού)
  • «Αποκατάσταση Ι.Ν Ταξιαρχών της Τ.Κ Πετουσίου Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού 85.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/ΕΦΑ Θεσπρωτίας και της Ι.Μ. Παραμυθιάς, Γηρομερίου, Φιλιατών και Πάργας)
  • «Ανακατασκευή λιθοδομών αντιστήριξης στην Τ.Κ Βαρλαάμ της ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ (της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Δωδώνης.
  • « Εργασίες αποκατάστασης ζημιών χειμάρρων στις θέσεις «Κουβέλι» της Τ.Κ. Βουργαρελίου και «Γιακοβάκη» της Τ.Κ. Κάτω Αθαμανίου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας)
  • «Αποκατάσταση ζημιών πρανών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ και του Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδας Άρτας)
  • «Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Βρυσούλας του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 30.100 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας)
  • «Κατασκευή οδού αντιπυρικής προστασίας στο Δ.Δ. Στεφάνης –Γ Φάση», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας )
  • «Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Μύτικα του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας )
  • «Προμήθεια σωλήνων PVC Φ 140-Φ160/16atm για αντικατάσταση κάθετων δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Κρύας- Λαψίστας», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Κρύας Λαψίστας)
  • «Προμήθεια αυτονόμου Φ/Β συστήματος και γεννήτριας πετρελαίου για την ηλεκτροδότηση της Ιεράς Μονής Στομίου», προϋπολογισμού 18.104  ευρώ (μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου, και της Ι.Μ. Δρυινουπόλεως ,Πωγωνιανής & Κονίτσης)
  • «Αποκατάσταση στέγης Ιερού Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου Πιστιανών» προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/ΕΦΑ Πρέβεζας και της Ι.Μ. Νικοπόλεως & Πρεβέζης)
  • «Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης πολυαιθυλενίου για την ενίσχυση ύδρευσης της Ι.Μ. Μολυβδοσκέπαστης»» προϋπολογισμού 11.160 ευρώ (της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Κόνιτσας και της Ιεράς Μητρόπολης Δρυινουπόλεως ,Πωγωνιανής & Κονίτσης)
  • «Προμήθεια αντλητικού και υλικών εξοπλισμού γεώτρησης για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων Ωρωπού του Δήμου Πρεβέζας», προϋπολογισμού 14.198 ευρώ (της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πρέβεζας)
  • «Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης PE Φ40/16 και υδραυλικών υλικών για την ύδρευση των κτηνοτροφικών μονάδων του Δήμου Πωγωνίου»)», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου)
  • «Προμήθεια υλικών για την αποκατάσταση στέγης στο καταφύγιο Πραμάντων», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων)

 

Τέλος, η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί των Μ.Π.Ε. που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites