Παγκόσμια εβδομάδα θηλασμού 2017 : «Στηρίζουμε το θηλασμό μαζί»

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου συμπαρίσταται και συνηγορεί στο φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θηλασμού «Στηρίζουμε το Θηλασμό Μαζί» ,στην προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και σωστής πληροφόρησης για το ζωτικό αυτό θέμα.

Ο θηλασμός, υποχρέωση και δικαίωμα της μητέρας, αποτελεί προσφορά ζωής στα παιδιά, ενώ τα πλεονεκτήματα του είναι αναρίθμητα. Τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο υγιή, θεωρούνται ότι έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυΐας, και είναι λιγότερα ευάλωτα σε ασθένειες. Ο θηλασμός είναι ευεργετικός και για την υγεία της ίδιας τη μητέρας. Θα πρέπει επομένως να δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε οι μητέρες ακώλυτα να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του θηλασμού για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του παιδιού, καθώς κάθε επιπλέον μήνας γονικής άδειας με αποδοχές μειώνει τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας κατά 13%. Δυστυχώς όμως, μόλις το 53% των χωρών εφαρμόζουν την απαίτηση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργασίας για ελάχιστη γονική άδεια δεκατεσσάρων εβδομάδων.

Ως βέλτιστη πρακτική σίτισης των παιδιών, η οποία προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη UNICEF, είναι ο θηλασμός από τη πρώτη ώρα ζωής του παιδιού και αποκλειστικά για τους έξι πρώτους μήνες. Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο θηλασμός απαιτεί υπομονή και επιμονή από τη μητέρα, η οποία θα πρέπει να αφοσιωθεί στο παιδί της, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να επισημάνουμε και τον ιδιαίτερο δεσμό, ο οποίος δημιουργείται ανάμεσα στη μητέρα και το μωρό σε μία εμπειρία ζωής.

Το μήνυμα επομένως για το 2017 υπενθυμίζει σε όλους μας ότι έχουμε την ευθύνη για τη στήριξη του θηλασμού, ότι θα εκπαιδεύσουμε το προσωπικό των υπευθύνων φορέων ώστε να προωθούν το θηλασμό, όχι μόνο επισημαίνοντας τα οφέλη αλλά και μέσω της άρσης όλων των εμποδίων και της στήριξης ευπαθών ομάδων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites