Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία Captain Fantastic

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας
συνεχίζει τις προβολές της κάθε Πέμπτη στις 9
στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας
Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία του Matt Ross
Captain Fantastic
με τον εκπληκτικό Vingo Mortensen

Μακριά από τον πολιτισμό στα δάση της Βορειοδυτικής Αμερικής, ένας αφοσιωμένος πατέρας (Viggo Mortensen) μεγαλώνει τα παιδιά του στην φύση, προσπαθώντας να κάνει και τα έξι τους, εκπληκτικούς ενήλικες. Η ζωή στην φύση και μακριά από τις πολυτέλειες του σύγχρονου κόσμου θα διακοπεί όταν ένας θάνατος στην οικογένεια θα κάνει τους επτά να πάνε ταξίδι και να συναντήσουν ανθρώπους εκτός των δικών τους συνηθειών και τρόπων, μακριά από τον επίγειο παράδεισο στον οποίο ζούνε μέχρι τώρα. Το ταξίδι αυτό θα προκαλέσει κρίση στην οικογένεια με τον πατέρα να έρχεται αντιμέτωπος με τον κόσμο, για το πως πρέπει να μεγαλώσει τα παιδιά του.
Μία από τις πιο συζητημένες ταινίες του Φεστιβάλ Sundance, που μάλιστα προβλήθηκε και στο “Ένα Κάποιο Βλέμμα” του Φεστιβάλ των Καννών (βραβείο σκηνοθεσίας) σε μια ασυνήθιστη κίνηση του Φεστιβάλ να φέρει ταινία που έχει ήδη παιχτεί αλλού.

Το Captain Fantastic είναι από τις πιο αιρετικές και ταυτόχρονα Feelgood ταινίες της χρονιάς. Ο Vigo Mortensen και η οικογένειά του, μας συστήνουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, χωρίς supermarker, χρήματα, Χριστούγεννα και καπιταλισμό, αλλά αντίθετα με φύση, εκπαίδευση σε καταστάσεις επιβίωσης, κυνήγι, Μαοισμό και την Noam Chomsky day, για μεγάλη γιορτή! Η ιδέα πίσω από την ταινία είναι πραγματικά υπέροχη και η ταινία μέχρι και λίγο μετά την μέση της, την εξυπηρετεί στο μέγιστο. Τα παιδιά του Mortensen διαβάζουν ασταμάτητα βιβλία, ξέρουν για το σύνταγμα, για την περιβόητη δικαστική απόφαση των Citizen United, για το σεξ, ενώ ο πατέρας δεν διστάζει να κυκλοφορεί γυμνός μπροστά τους (και μπροστά μας – σε ένα από τα σπανιότατα full frontals τόσο γνωστών ηθοποιών) και να τους δίνει να δοκιμάσουν αλκοόλ.

Αποτέλεσμα αυτού του διαφορετικού τρόπου μεγαλώματος των παιδιών, είναι ένα μάτσο σαΐνια και ταυτόχρονα αξιαγάπητα παιδιά που μας χαρίζουν σε όλη την ταινία στιγμές γέλιου, συγκίνησης, αλλά και μεγάλες παιδικές ερμηνείες, ίσως δύο από τις καλύτερες της χρονιάς. Ωστόσο πόσο μπορεί να ζει κάποιος απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, (όχι δεν είναι πολιτισμός η λέξη) χωρίς αυτό να έχει αντίκτυπο στην ζωή του; Είναι δυνατόν τα παιδιά να καταλάβουν έννοιες όπως η τα ψώνια, τα χρήματα, ο Χριστιανισμός; Μάλιστα είναι. Σύγχρονη διασκέδαση, άχρηστα χαρτιά και μία επικίνδυνη θρησκεία όπως οι περισσότερες οι απαντήσεις του πατέρα με τα παιδιά να συμφωνούν απόλυτα και την οικογένεια να ακολουθεί έναν ορθολογιστικό τρόπο σκέψης και συλλογικής λειτουργίας. Γιατί να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, μια εμπορική γιορτή μιας κατασκευασμένης θρησκείας, αντί για την μέρα Noam Chomsky, και ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά της σύγχρονης επιστήμης.

Γιάννης Πατλάκας (cinefreaks)


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites