Επιχειρηματίες του τουρισμού στην Πρέβεζα ζητούν πίσω χρήματα από εργαζόμενους

Απίστευτες καταγγελίες από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πρέβεζας - Διαβάστε την απόφαση που εξέδωσε

«Αφού δε τα συμφωνήσαμε δεν τα δικαιούσαι»
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΘΕΡΕΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΗΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΜΑΣ

Άλλη μια καλοκαιρινή τουριστική σεζόν ήρθε στο τέλος της με θριαμβολογίες για τον απίστευτο αριθμό των αφίξεων. Έναν αριθμό υπερδιπλάσιο του πληθυσμού της πόλης μας που οι εργαζόμενοι σήκωσαν και πάλι στις πλάτες τους με τα γνωστά εξαντλητικά ωράρια, οι περισσότεροι χωρίς ρεπό, με κουτσουρεμένα μεροκάματα στην πλειονότητά τους, κλεμμένα μπουρμπουάρ, απλήρωτες υπερωρίες, παιδική εργασία ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη και πάει λέγοντας.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι «σωστοί και γαλαντόμοι» επιχειρηματίες, με περισσό θράσος, αυθαιρετούν και πάλι. Για μια ακόμη φορά ,( αν δεν έχουν κάνει άλλο κόλπο-θα αναλυθεί και αυτό προσεχώς) ζητούν πίσω χρήματα από τους εργαζόμενους που ήταν, υποχρεωμένοι να καταβάλλουν στην τράπεζα.
Oι εργαζόμενοι δικαιούνται άδεια, επίδομα άδειας και δώρο όχι μόνο σε ασφαλιστικές εισφορές αλλά και σε χρήματα. Είναι καθαρά δικά τους, δουλεμένα λεφτά που οι εργοδότες τους, μια και δε τους φτάνουν αυτά που έβγαλαν, τα θέλουν πίσω προσπαθώντας να βγάλουν τα σπασμένα όχι από τα κέρδη τους αλλά από τον ιδρώτα του πιο φτωχού. Φτάνουν δε στο απίστευτο σημείο πολλοί-θεωρώντας ότι απευθύνονται σε ηλίθιους- να λένε ότι τα έβαλαν κατά λάθος ή το πιο συνηθισμένο «αφού δε τα συμφωνήσαμε δεν τα δικαιούσαι». Ας ρωτήσουμε λοιπόν τους «καλούς μας» εργοδότες αφού δεν τα δικαιούμαστε γιατί τα έβγαλε ο λογιστής στο όνομά μας και γιατί τα βάλατε στην τράπεζα και γιατί τα φορολογούμαστε.
Η απάντηση είναι απλή, δεν υπάρχει συμφωνία για τα επιδόματα και το δώρο, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να καταβάλλονται στον εργαζόμενο, θεσμοθετημένο εδώ και πολλά – πολλά χρόνια και δεν έχει αλλάξει με τα μνημόνια Οι πρακτικές «εγώ δεν δίνω δώρο»(γιατί είμαι μάγκας και έτσι γουστάρω)πρέπει να καταγγέλλονται και να διώκονται.
Φυσικά ο κάθε εργαζόμενος μόνος τους δεν μπορεί να μπει σ΄ αυτή τη διαδικασία.
Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες να πάρουν θέση και θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των εργαζομένων στο τουρισμό για να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει αυτό το ανελέητο κλέψιμο.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites