Ειδικό Πρόγραμμα μέσω νέου ΕΣΠΑ για την ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ

Τη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας επισκέφτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, και τον συντονιστή της Ν.Ε. Πρέβεζας του κόμματος, Δημήτρη Παπαδήμο, το πρωί του Σαββάτου, 4 Νοέμβρη.

Αμέσως μετά, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ελληνική οικονομία κινείται πλέον σε ρυθμούς ανάπτυξης, η ανεργία μειώνεται και βαδίζουμε σταθερά προς την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτήρηση.

Τώρα έχουμε όλοι ένα μεγάλο χρέος απέναντι στους πολίτες – να διασφαλίσουμε ώστε αυτή η ανάπτυξη να είναι βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη.

Βιώσιμη σημαίνει να στηρίζεται σε γερές βάσεις, εκεί που η χώρα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Να μην επαναλαμβάνει τις παθογένειες του παρελθόντος.

Κοινωνικά δίκαιη σημαίνει οι καρποί της να διαχέονται ισότιμα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και ιδίως σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο. Σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα μίας οικονομίας των δύο τρίτων ή ακόμα χειρότερα του ενός τρίτου, δηλαδή ο πλούτος να συσσωρεύεται προκλητικά στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας και τα λαϊκά στρώματα να βλέπουν τη θέση τους να χειροτερεύει διαρκώς.

Αυτό το στοίχημα δεν μπορεί να κερδηθεί χωρίς τον συντονισμό και τη συνεργασία όλων μας – κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων και κοινωνίας των πολιτών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, σήμερα είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας. Γιατί για μας, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας περνάει μέσα από την ενίσχυση της βιομηχανίας και της μεταποίησης.

Για τη στήριξη της ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας έχουμε σχεδιάσει ειδικό πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ, για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υποδομών της.

Πέρα από το ΕΣΠΑ, η ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας θα μπορέσει  να αντλήσει χρηματοδότηση και από το νέο Ταμείο Υποδομών που δημιουργήσαμε και το οποίο θα κατευθύνει περισσότερα από 1 δις. ευρώ για έργα σε όλη τη χώρα.

Το Ταμείο Υποδομών θα χρηματοδοτήσει επιπλέον και την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, όπως π.χ. το Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Τέλος, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία τοπικών κέντρων logistics σε όλη τη χώρα. Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει και την Πρέβεζα. Στόχος μας είναι να στηριχθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα, μέσω της διακίνησης αγροτικών προϊόντων και πρώτων υλών στην περιοχή πέριξ του Αμβρακικού και στη Λευκάδα».

 

                                                      

                                                         Γραφείο Τύπου Ν.Ε.  Πρέβεζας  – ΣΥΡΙΖΑ

                                                                      


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites