Τετάρτη, 22/01/2020

Χωρίς βιβλία Β’ Ξένης Γλώσσας τα Δημοτικά Σχολεία της Πρέβεζας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας

 

  Τις τελευταίες δύο σχολικές χρονιές (2016-17 και 2017-18) στη Δ/νση Π.Ε. Πρέβεζας υπάρχει πρόβλημα με την παραγγελία των βιβλίων της β΄ ξένης γλώσσας (Γαλλικά ή Γερμανικά κατά περίπτωση).

  Συγκεκριμένα κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 τα παραπάνω βιβλία είχαν παραγγελθεί και δόθηκαν στους μαθητές των σχολείων αλλά δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι σήμερα οι εκδοτικοί οίκοι από τους οποίους έγινε η παραγγελία. Τη φετινή σχολική χρονιά 2017-18, δεν έχουν γίνει καν οι προβλεπόμενες από το Υπουργείο διαδικασίες για την παραγγελία των βιβλίων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν βιβλία ενώ πλησιάζει η λήξη του α΄ σχολικού τριμήνου.

  Αναρωτιόμαστε λοιπόν πώς είναι δυνατόν να υπάρχει αυτό το  πρόβλημα μόνο στον νομό μας, ενώ στους άλλους νομούς η παραγγελία και προμήθεια των βιβλίων να γίνεται ομαλά.

Απαιτούμε:

 

  • Να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες που απαιτούνται από τους αρμόδιους  για να λυθεί το πρόβλημα και όλοι μαθητές να έχουν το συντομότερο  τα βιβλία στα χέρια τους.
  • Τα ξενόγλωσσα  βιβλία να έρχονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς  μαζί με όλα τα άλλα βιβλία και να τελειώνει έτσι μια απίστευτη ταλαιπωρία μαθητών-γονέων –εκπαιδευτικών.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ