Σάββατο, 07/12/2019

Ομάδα Παραγωγών Οσπρίων στην Πρέβεζα

Στον "αέρα" αναμένεται η πρόσκληση για την ένταξη νέων Ομάδων Παραγωγών σε προγράμματα ενίσχυσης

Άμεσα (ίσως και σήμερα) αναμένεται να βγει στον «αέρα» η σχετική πρόσκληση για την ένταξη νέων Ομάδων Παραγωγών σε προγράμματα ενίσχυσης, οι οποίες θα μπορούν να ενισχυθούν μέχρι και του ποσού των 100.000 ευρώ, προκειμένου να αρχίσουν την δραστηριότητα τους.
Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλης Κόκκαλης. «Εμείς πιστεύουμε και ενισχύουμε τον συνεργατισμό και όχι τον αγροτοσυνδικαλισμό», υπογράμμισε ο υφυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι σε όλη την επικράτεια δραστηριοποιούνται περίπου 500 Ομάδες Παραγωγών στον πρωτογενή τομέα. Στην περιοχή της Πρέβεζας έχει δημιουργηθεί μια Ομάδα Παραγωγών Οσπρίων με την συμμετοχή 25 περίπου ατόμων από την περιοχή του Φαναρίου και την Θεσπρωτία .
Η συγκεκριμένη Ομάδα παράγει εξαιρετικής ποιότητας όσπρια, φασόλια (μέτριο φασόλι, το μπαρμπούνι και το μαυρομάτικο) και ρεβίθια.Η παραγωγή φτάνει τους 500 τόννους ενώ οι δυνατότητες φτάνουν έως και τους 1.500 τόννους ενώ επιδίωξη τους είναι η τυποποίηση και η οργανωμένη διάθεση στην αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων.

πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ