Υιοθετήστε ένα μνημείο – Η νέα πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου « Πρέβεζα »

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» πραγματοποίησε την ετήσια Γενική Συνέλευση ,σήμερα το πρωί στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ,Κώστας Λογοθέτης έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της  προηγούμενης χρονιάς καθώς και των δράσεων που έχουν ξεκινήσει και θα υλοποιηθούν μέσα στο έτος .

Ιδιαίτερα καυστικός στην ανυπαρξία της  Δημοτικής Αρχής ,απέναντι στα σοβαρά ζητήματα της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων , της διατήρησης και συντήρησης των κάστρων ,  ανάδειξης των μνημείων της πόλης μας , διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και  πολλά  άλλα καίρια ζητήματα .

Αξίζει να σταθούμε στην πρόταση του Συλλόγου για τη δημιουργία Μουσείου πόλης και Εκκλησιαστικού  Μουσείου, η οποία έχει γίνει εκ πρώτης αποδεκτή από την Δημοτική Αρχή .αλλά  δεν έχει ξεκινήσει να υλοποιείται.

Ο χώρος που προτείνεται από το σύλλογο  για να γίνει, είναι το κτίριο Αθανασιάδη, δηλαδή το κτίριο της  πινακοθήκης «Γιάννης Μόραλης  .Σε περίπτωση που δεν καταστεί αυτό δυνατό , έχει δοθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη  Στράτο Ιωάννου η διαβεβαίωση ότι θα δοθεί κτίριο στο κάστρο του Αγ. Ανδρέα  όταν διαμορφωθεί κατάλληλα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» ” υιοθέτησε  “το Μνημείο των πεσόντων Πρεβεζιάνων στα παλιά Κτέλ ύστερα από  σχέτικη άδεια που του δόθηκε από το Δήμο και προέβει στον καθαρισμό του χώρου .Στα πλαίσια της επιτήρησης του χώρου καθημερινά ,είναι και ο καθαρισμός του χώρου, η αφαίρεση του κάθε ενοικιαστηρίου ή άλλου διαφημιστικού αυτοκόλλητου που ρυπαίνει καθώς και στα άμεσα σχέδια περιλαμβάνεται η φύτεψη καλλωπιστικών φυτών.

Την ενέργεια του αυτή προτείνει και σε όλους του συλλόγους της πόλης ,σχολεία κ.λ.π να αναλάβουν δράση και να υιοθετήσουν ένα μνημείο , να το επισκέπτονται ,να  αποτρέπουν τον βανδαλισμό ,να φροντίζουν την καθαριότητα του χώρου και γενικά  να τιμούν τον χώρο αυτό.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης τέθηκαν  και συζητήθηκαν θέματα και προβληματισμοί για την πόλη της Πρέβεζας, για να χαράξουμε ,όπως έγραφε και η πρόσκληση , όλοι μαζί τη συνέχεια της δημιουργικής παρουσίας του Συλλόγου μας στην αγαπημένη μας Πρέβεζα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites