Συζήτησε με τους μαθητές του 1ου Λυκείου Πρέβεζας ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Με επίσκεψη στο 1ο Λύκειο Πρέβεζας ξεκίνησε η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην Πρέβεζα.

Ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον  βουλευτή Πρέβεζας κ. Κώστα Μπάρκα, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Αγγελική Φωτινού και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καμπουράκη ,επισκέφθηκαν τις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου και συνομίλησαν για λίγη ώρα με τον Διευθυντή του σχολείου, τους  καθηγητές , αλλά και  με τους ίδιους τους μαθητές  στην αίθουσα  εκδηλώσεων  του σχολείου.

Ο κ. Μπαξεβανάκης ευχαρίστησε για την πρόσκληση το δεκαπενταμελές της 2ας και 3ης τάξης του Λυκείου , απέτεινε χαιρετισμό σε όλους τους παρευρισκόμενους και αμέσως έδωσε το λόγο στους μαθητές για να θέσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς της 3ης Λύκειο , και αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.Μίλησε για τις μικρές  και πολυάριθμες τάξεις των 26-27 μαθητών που αδυνατούν να κάνουν μάθημα υπό αυτές τις συνθήκες  , στα ξενόγλωσσα βιβλία που τα παιδιά αναγκάζονται να αγοράζουν μόνα τους και να επιβαρύνουν τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προυπολογισμό.Τα δικαιολογικά που πρέπει να φέρνουν στο σχολείο για να δικαιολογούν τις απουσίες ,για την κακή κατάσταση των αιθουσών και την κακή κατάσταση του σχολείου και του κλειστού γυμναστηρίου.

Οι υπόλοιποι μαθητές αναφέρθηκαν στο πρόβλημα των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ  που καταργούνται και στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου σχολείου που στέλνει τους μαθητές στα φροντιστήρια αν θέλουν να περάσουν στην σχολή της προτίμησης τους καθώς και στον νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια .

Ο Υφυπουργός άκουσε πολύ προσεκτικά τους μαθητές , και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις  που του έγιναν.Για τα δικαιολογητικά για τις απουσίες δεσμεύτηκε  ότι ακόμα και τώρα μπορούν να μην φέρνουν δικαιολογητικά οι μαθητές για τις απουσίες. Θα σταλεί εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία  πολύ σύντομα που να το διευκρινίζει, αλλά εγγυάται για την ισχύ του από τώρα.

Στο θέμα την κατάστασης των αιθουσών ,του κλειστού γυμναστηρίου  και τα πολυάριθμα τμήματα  είπε ότι είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου και πρέπει οι μαθητές να ζητήσουν συναντηση με τον Δήμαρχο για να θέσουν αυτά τα ζητήματα .

Για το θέμα των ειδικοτήτων των  ΕΠΑΛ ο κ. Μπαξεβανάκης όπως και στην χθεσινή συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ, δεν έδωσε σαφή απάντηση, καθώς το ζήτημα είναι υπό συζήτηση. Για τη λειτουργία του σχολείου και την ύπαρξη της παραπαιδείας , αναφέρθηκε λέγοντας ότι είναι μια αναγκαιότητα , όσο και να φτιάξουμε και να βελτιώσουν το δημόσιο σχολείο , φροντιστήρια θα υπάρχουν.

Για τον νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια είπε να μην ακούν οι μαθητές κανέναν γιατί όλα είναι υπο διαβούλευση και  θα γίνει το καλύτερο για τους μαθητές .Δεν μπορεί το μέλλον ενός μαθητή να εξαρτάται από μια τρίωρη εξέταση ,όπου ακόμα και ο διαβασμένος μαθητής , να αντιμετωπίζει κάποιο άλλο ζήτημα υγείας ή ψυχολογικό και να αποτύχει .

Μετά το πέρας της συζήτησης οι μαθητές έδωσαν τα αιτήματα τους στον Διευθυντή του σχολείου και ζήτησαν να μάθουν πότε θα υλοποιηθούν !

Αμέσως μετά την συνάντηση ακολούθησε πορεία των μαθητών στους δρόμους της Πρέβεζας , σε συμπαράσταση των υπολοίπων σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, ενώ ο Υφυπουργός συνέχισε το πρόγραμμα του με επίσκεψη στο Δήμαρχο της Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαϊλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites