ΠΡΕΒΕΖΑ : Συγκέντρωση του ΚΚΕ για το “ξεπούλημα” των στρατοπέδων

Την Τρίτη 3 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε μια πρώτη κινητοποίηση από Την ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ ενάντια στο ξεπούλημα των στρατοπέδων στην Πρέβεζα. Με σύνθημα:

Όχι στο ξεπούλημα των πρώην στρατοπέδων «Σολωμού» – Παλιοσάραγα και Πεδίου Βολής – Παντοκράτορα

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το στρατόπεδο «Σολωμού»  (Παλιοσάραγα) για να διατρανώσουν την αντίθεση τους στο επαπειλούμενο ξεπούλημα τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.  

Διεκδίκησαν οι χώροι αυτοί να αποδοθούν στο λαό της περιοχής για ελεύθερη και δωρεάν χρήση ως χώροι πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.

Την ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε ο Γιάννης Νόβας στέλεχος του ΚΚΕ και εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πρέβεζας.

Ο ομιλητής ανέφερε «Ως ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ προειδοποιούμε: δε θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Περιφέρεια ή Δήμο να ξεπουλήσει τους δημόσιους χώρους της πόλης μας. Τα πρώην στρατόπεδα είναι λαϊκή περιουσία και ως τέτοια θα την υπερασπιστούμε. Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν τα πρώην στρατόπεδα της Πρέβεζας,  «Ιφιγένειες» της τάχα ¨δίκαιης ανάπτυξης¨ που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και που ξεδιάντροπα  προσπαθεί να μας πείσει πως μπορεί το άδικο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου μόχθου να γίνει δίκαιο για τα θύματά του. Που με τέτοια ψέματα προσπαθεί να κρύψει την αδιαμφισβήτητη αλήθεια, πως η όποια ανάπτυξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας προϋποθέτει την συντριβή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την εξαθλίωση του Λαού μας.»

Συνεχίζοντας «σήμερα μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις που πάνε να δρομολογηθούν για τα πρώην στρατόπεδα είναι πολύ χρήσιμο να θυμόμαστε: Για τις σημερινές άμεσες και πιθανά μελλούμενες εξελίξεις στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη της πόλης, σοβαρές ευθύνες ανήκουν στις σημερινές αλλά και σε προηγούμενες Δημοτικές αρχές. Να θυμίσουμε ότι, για το πρώην στρατόπεδο Σολωμού στα Παλιοσάραγα πολλές φορές στο παρελθόν Δημοτικές Αρχές μίλησαν με πρόσχημα την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών για ανοικοδόμηση, είτε ξενοδοχειακών μονάδων είτε κατοικιών. Έτσι την περίοδο 2006-2010, έγιναν απαράδεκτες παραχωρήσεις προς το Υπουργείο Άμυνας με αντάλλαγμα την προσωρινή κατά χρήση παραχώρηση των στρατοπέδων, που έστρωσαν το έδαφος για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση.

Για το δε πρώην πεδίο βολής στον Παντοκράτορα, προσπάθησαν να φτιάξουν παραθεριστικές κατοικίες για στρατιωτικούς (τα κουφάρια από μπετόν είναι ακόμη στο χώρο), εξέλιξη που αποτράπηκε από την παρέμβαση του προοδευτικού Δημοτικού και Λαϊκού κινήματος.»

Καταλήγοντας «Η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του κόμματος με τη λαϊκή συσπείρωση καλούν το λαό της Πρέβεζας να οργανώσει την πάλη του για τη διεκδίκηση και διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των χώρων των πρώην στρατοπέδων, για να παραχωρηθούν στον φυσικό ιδιοκτήτη, στο Δήμο Πρέβεζας.»

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

 

Μας θέλουν φυλακισμένους στην ίδια μας την πόλη! Δε θα περάσει!!!

ΤΟΜΕΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites