Δημήτρης Μπαξεβανάκης : ” Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα κλεισίματος του τμήματος ΤΕΙ στην Πρέβεζα”

Στην Πρέβεζα βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Η διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού ξεκίνησε με επίσκεψή του στο Δημόσιο ΙΕΚ και το Εσπερινό Λύκειο Πρέβεζας στη περιοχή Σκαμνούλα, όπου έφτασε νωρίς το απόγευμα συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Πρέβεζας κ. Κώστα Μπάρκα.

Εκεί ξεναγήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δ. ΙΕΚ από τον Διευθυντή κ.  Ιωάννη Αναγνωστάκη, ενώ ακολούθησε μίνι σύσκεψη παρουσία των διευθυντών όλων των Δημοσίων ΙΕΚ της Ηπείρου , της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κ.  Αγγελικής Φωτεινού και του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Καμπουράκη. Στην συνέχεια ο κ. Μπαξεβανάκης μετέβη στις εγκαταστάσεις του Εσπερινού ΕΠΑΛ όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Ηλίας Ντέντες και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Η πρώτη μέρα της επίσκεψης του Υφυπουργού στην Πρέβεζα συνεχίστηκε στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, όπου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αμέσως μετά ήταν ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία.

 

Στον πρόλογο του ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως σκοπός αυτής της επίσκεψης, η οποία καθορίστηκε με εκπαιδευτικά κριτήρια και συμπίπτει με το αναπτυξιακό συνέδριο που ξεκινά την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου  στα Γιάννενα, είναι η συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της εκπαίδευσης και κυρίως της επαγγελματικής. “Θέλουμε να μιλήσουμε με τους πάντες” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Αναφερόμενος στην Δημόσια Κατάρτιση ο Υφυπουργός τόνισε  «Η δημόσια κατάρτιση, αφορά ένα μεγάλο κομμάτι νέων ανθρώπων που δεν εισήχθησαν, ή δεν επιδίωξαν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και βλέπουν ως μία πολύ καλή διέξοδο τη δημόσια δομή κατάρτισης, η οποία σε πολλές περιπτώσεις, είναι μια ασφαλέστερη οδός για την προώθηση στην αγορά εργασίας».

Με αφορμή την επίσκεψη του στο εσπερινό επαγγελματικό λύκειο, υπογράμμισε ότι μεγάλο στοίχημα είναι να αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία ως ισότιμη εκπαιδευτική επιλογή τα επαγγελματικά λύκεια παράλληλα με τα γενικά. Για τον σκοπό αυτό, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Παιδείας, έχει τροποποιηθεί η δομή των ΕΠΑΛ, ώστε να είναι πιο ελκυστική, ενώ πρόσθεσε πως έχει γίνει δουλειά, σχετικά με το μέλλον των αποφοίτων τους, τόσο στην εκπαιδευτική τους διαδρομή (με την νομοθέτηση της εισαγωγή τους και στα Πανεπιστήμια) όσο και στην εργασιακή τους προοπτική με την τάξη μαθητείας.

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, μίλησε επίσης για το αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο στις 23 και 24 Οκτωβρίου. Ειδικότερα, τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στα αναπτυξιακά συνέδρια σε όλες τις Περιφέρειες, καθώς είναι στόχος, αυτή η διαδικασία «να ανοίξει» στους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς.

«Αυτά τα συνέδρια διεξάγονται σε συνεργασία με όλες τις Περιφέρειες. Δεν θέλουμε να μονοπωλήσουμε τίποτα. Θέλουμε όλοι οι φορείς που έχουν λόγο για την ανάπτυξη της περιοχής, να καταθέσουν την άποψή τους. Μέσα από τον διάλογο, να καταλήξουμε σε κάθε Περιφέρεια, ποια είναι τα πλεονεκτήματα, ποια είναι τα συγκριτικά της στοιχεία που πρέπει να αξιοποιήσουμε, ώστε η ανάπτυξη να πάρει κοινωνικό χαρακτήρα και το αποτύπωμα της να το καταλάβουν όλοι οι πολίτες, και ειδικά τα κοινωνικά στρώματα που επί δεκαετίες ζούσαν στο περιθώριο».

«Θέλουμε η ανάπτυξη να αγκαλιάσει τους πιο φτωχούς συμπολίτες μας, να δουν μία πραγματική αλλαγή στην ζωή τους. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα και αυτό θα το καταφέρουμε, κάνοντας στην διαδικασία αυτή, συμμέτοχη και την κοινωνία» τόνισε ο υφυπουργός.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των Δημοσιογράφων για την πολυσυζητημένη ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο κ. Μπαξεβανάκης έβαλε τέλος στα όποια σενάρια για το μέλλον του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Πρέβεζας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα κλεισίματος του τμήματος, ούτε μεταφοράς του σε άλλη πόλη, ενώ άφησε αιχμές για τον πελατειακό τρόπο που γίνονταν στο παρελθόν οι όποιες αλλαγές και μεταφορές εδρών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι όποιες συγχωνεύσεις θα γίνουν καθαρά με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Σχετικά με τις ελλείψεις στα σχολεία εξαιτίας της χαμηλής χρηματοδότησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό ο Υφυπουργός είπε μεταξύ άλλων πως όντως τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την παιδεία είναι πάρα πολύ λίγα, ωστόσο η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κ. Μπαξεβανάκη κατάφερε να σταματήσει τον κατήφορο των τελευταίων ετών και έτσι η παιδεία βρίσκεται στην αρχή της ανάκαμψης. “Για πρώτη φορά φέτος οι προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο”

Ως αναφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με την κατάργηση δύο ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Πρέβεζας , ο Υφυπουργός άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο λέγοντας πως το θέμα θα συζητηθεί με την δέουσα σοβαρότητα.

Το αυριανό πρόγραμμα του κ. Μπαξεβανάκη στην Πρέβεζα :

9:15 Επίσκεψη στο 1Ο ΓΕΛ Πρέβεζας.

10:10 Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας.

11:10 Επίσκεψη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας.

11:40 Επίσκεψη στο Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας.

12:25 Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας , κ. Ιωάννου.

13:00 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Μπαΐλη.

13:45 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

 

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites