Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για αναβάθμιση – βελτίωση του οδικού δικτύου της Ηπείρου

 

Αποφάσεις για παρεμβάσεις αναβάθμισης στο σύνολο του οδικού δικτύου της Ηπείρου (εργασίες διαγράμμισης, αναβάθμιση του οδοφωτισμού και της σήμανσης, καθαρισμός κιγκλιδωμάτων) έλαβε – μεταξύ άλλων –  η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στη σημερινή της συνεδρίαση.

Αναλυτικά:

Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:

 

  • «Επείγουσες εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας και Ιωαννίνων – Κόνιτσας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: Γεώργιος Οικονόμου)
  • «Επείγουσες εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Μετσόβου», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: Νάστος Κωνσταντίνος)
  • «Κατασκευή βάθρων για την  υποδοχή Γέφυρας μπέλεϋ στην Τ.Κ. Βαθυπέδου Ιωαννίνων (θέση Γκούρα Νίκα)» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 57.500 ευρώ (Ανάδοχος: Σταύρου Ιωάννης του Κων/νου ΕΔΕ)
  • Προμήθεια τριών (3) καινούργιων επιβατικών οχημάτων της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων,  προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Ανάδοχος: AUTO LINEA Κουλουρας ΑΕ)
  • «Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού Τ.Κ Βαθυπέδου Ιωαννίνων (θέση Γκούρα Μάρε)» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ (Ανάδοχος: Σ. Πουλιάνος & ΣΙΑ Ε.Ε.)
  • «Καθαρισμός προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και αποκατάσταση αυτών στον επαρχιακό δρόμο Καλέντζι – Μονολίθι και στην επαρχιακή οδό Λάζαινα – Αμπελοχώρι» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κούγκουλης ΕΔΕ)
  • «Προμήθεια υλικών κάθετης σήμανσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 40.187 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ Κ. Χρόνης ΑΒΕΕ)
  • «Ασφαλτόστρωση 11α επαρχ. Οδού (Αγ. Γεώργιος – Δρυόφυτο)» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 43.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κώστας)
  • Επίσης αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος (ΝΑΜΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί και Μελετητές Α.Ε.) για το έργο: «Παροχή Υπηρεσιών για την Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου και στο Αστικό Οδικό Δίκτυο των Δήμων Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας», προϋπολογισμού 353.780 ευρώ

 

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

  • «Ανακατασκευή λιθοδομών αντιστήριξης στην Τ.Κ. Βαρλαάμ της Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ
  • «Αποκατάσταση τεχνικού στην είσοδο του οικισμού Καβασίλων Κόνιτσας» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 15.500 ευρώ
  • «Τοποθέτηση ραντάρ ανίχνευσης ταχύτητας στον Αρχάγγελο» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 13.000 ευρώ
  • «Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών αντλιοστασίων στράγγισης πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 10.000 ευρώ

 

Εκπόνηση μελετών για κυκλικούς

κόμβους στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

 

Με άλλη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την εκπόνηση μελετών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας για την κατασκευή τεσσάρων κυκλικών κόμβων, προκειμένου να αμβλυνθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα κυρίως των θερινών μηνών και να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Οι τρεις κόμβοι σχεδιάζονται να κατασκευαστούν στην Πλαταριά, στην είσοδο των Φιλιατών και δύο στο Δήμο Σουλίου, ο ένας στη θέση «Αεροδρόμιο» και ο δεύτερος στη «Διασταύρωση προς Σούλι».

 

Νέα παρέμβαση της Περιφέρειας για την καταπολέμηση

του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων

 

Νέα παρέμβαση για την καταπολέμηση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων στα όρια της Ηπείρου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια. Συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε  πίστωση – ύψους 24.800 ευρώ- για την άμεση απομάκρυνση των πλατάνων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο στην περιοχή Τερόβου- Κουκλεσίου, της Εθνικής οδού Ιωαννίνων- Άρτας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites