Προβλήματα υπερεκμετάλλευσης υδατικών πόρων στην Πρέβεζα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η ημερίδα του ΤΕΕ Ηπείρου για την 1η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου . Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς , καθώς και με τη βασική εισήγηση από τον κ. Γιώργο Κωτσαγιώργη.

Η γενική εικόνα των επιβάρυνσης υδατικών πόρων είναι «καλή», αλλά κατά περίπτωση, «χειρότερη από πριν». Πάντως, ο εισηγητής τόνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι τα πράγματα χειροτέρεψαν», παραπέμποντας στο διαφορετικό τρόπο παρακολούθησης. Ωστόσο, όπως τόνισε σε ό,τι αφορά τη χημική κατάσταση των υδάτων (εκεί αναφέρεται το «χειρότερη από πριν»), σε ένα 30% η εικόνα είναι «κατώτερη της καλής».

 

Συνολικά, υπάρχουν 54 σταθμοί παρακολούθησης στην Ήπειρο, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον εισηγητή, υπάρχουν τοπικά προβλήματα υπερεκμετάλλευσης, κυρίως στην Πρέβεζα, όπως είπε και «μέτρια», στην Παμβώτιδα. Επίσης, προβλήματα στα πόσιμα νερά παρατηρούνται στην Πρέβεζα και στην Κέρκυρα.

Η βασική, σε συντριπτικό ποσοστό, άνω του 80% εκμετάλλευση των υδατικών πόρων, είναι από τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις, αναφέρθηκαν η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, η ενίσχυση μέτρων περιβαλλοντικών όρων, ο χαρακτηρισμός της Παμβώτιδας και της τάφρου Λαψίστας ως ευαίσθητων αποδεκτών, η εξάπλωση των βιολογικών καλλιεργειών, αλλά και του δικτύου παρακολούθησης επιφανειακών υδατικών συστημάτων.

πηγή: typos-i.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας : Με ευθύνη της κυβέρνησης, κίνδυνος απώλειας της ρύθμισης οφειλών για εκατοντάδες οφειλέτες, λόγω διοικητικών αδυναμιών του ΕΦΚΑ    

04/12/2020, 11:59 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε με τις γιορτινές προτάσεις των ΚΔΑΠ Δήμου Πρέβεζας

04/12/2020, 11:56 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Σάββατο στην Πρέβεζα τα δωρεάν rapid test κορωνοϊού μέσα από το αυτοκίνητο

04/12/2020, 11:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Π.Ε Πρέβεζας εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο

03/12/2020, 6:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Έκκληση του Νίκου Καλαντζή για προσοχή μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στο Δήμο Ζηρού

03/12/2020, 4:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Σύλλογος “Δύναμη” ζητά τη δημιουργία κέντρων ημερήσιας φροντίδας και ξενώνα φιλοξενίας παιδιών και ενηλίκων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

03/12/2020, 12:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites