ΠΡΕΒΕΖΑ : Συνεργασία του Δήμου με το Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας για την πρακτική των Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2017,αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας με το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πρέβεζας  για την υλοποίηση του εργαστηριακού μαθήματος με τίτλο “πρακτική άσκηση” των σπουδαστών ειδικότητας Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
Το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τα εξής :
  • Στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πρέβεζας λειτουργούν 13 τμήματα νηπίων από τα οποία τα 10 ( 8 νηπιακά τμήματα και δύο βρεφικά )μέσα στην πόλη της Πρέβεζας και 3 στη Δ .Ε Λούρου ( δύο νηπιακά τμήματα και ένα βρεφικό) που μπορούν να δεχτούν αναλογικά σπουδαστές για πρακτική άσκηση . Υπάρχει δε η πιθανότητα κατά τη διάρκεια της σχολ. χρονιάς να λειτουργήσουν νηπιακά τμήματα στον 3ο,4οκαι 5ο Παιδικό Σταθμό λόγω νέων αιτήσεων εγγραφής νηπίων .
  • Έχουν αποσταλεί υπηρεσιακά και εγγράφως οι προτάσεις των προϊσταμένων τωνΠαιδικών Σταθμών για τον αριθμό των σπουδαστών που μπορεί να δεχτεί κάθε σταθμός για πρακτική άσκηση . Σύμφωνα με τα έγγραφα των προϊσταμένων κάθε τμήμα -τάξη νηπίων μπορεί να δεχτεί σπουδαστή για πρακτική άσκηση λαμβάνοντας υπ’ όψη τις παιδαγωγικές αρχές, που πρέπει να εφαρμόζονται στους χώρους προσχολικής αγωγής και πρώτιστη είναι ο σεβασμός της ανάγκης των νηπίων για σταθερό σχολικό περιβάλλον.
  • Οι σπουδαστές θα πρέπει να είναι σταθερά οι ίδιοι ανά τμήμα νηπίων όπως και οι εκπαιδευτές τους .
  • Το προσωπικό των σταθμών (παιδαγωγοί και προϊστάμενοι) θα είναι υπεύθυνο για την ομαλή λειτουργία του τμήματος νηπίων και στα πλαίσια της καλής συνεργασίας για την απόκτηση της ειδικότητας των σπουδαστών θα αποφασίζουν για τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων μέσα στην τάξη δίνοντας προτεραιότητα στην μη παρακώλυση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τα νήπια .
  • Στον 5οΠαιδικό Σταθμό( Ελαιώνα ) ήδη πραγματοποιεί την εξαμηνιαία τηςπρακτική άσκηση από 15-9-2017 η σπουδάστρια του Δ.Ι.Ε.Κ Μουζακίτη Σπυριδούλα – με την υπ’αρ 490/11-9-2017 απόφαση του ΙΕΚ Πρέβεζας .
Αποφάσισε την  κατανομή των σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας ως εξής :
1oς Παιδικός Σταθμός – 3 σπουδαστές,
Β. Σ. Ο.Φ – 2 σπουδαστές ,
3oς Παιδικός Σταθμός – 2 σπουδαστές
4oς Παιδικός Σταθμός – 2 σπουδαστές,
5oς Παιδικός Σταθμός – 2 σπουδαστές
Δομές ΝΕ.ΔΗ.Κ ΕΠ
Παιδικός Σταθμός Μαργαρώνα – 1 σπουδαστής
Παιδικός Σταθμός ΠΙΚΠΑ – 2 σπουδαστές.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

20 χρόνια Preveza Jazz Festival – Ξεκινά η μεγάλη γιορτή

25/05/2022, 11:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Φωτιά σε Φωτοβολταϊκό Πάρκο στην Σκαμνούλα Πρέβεζας

25/05/2022, 6:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το σχολείο τελειώνει, το Summer Camp στο Κ.Ε.Π.Ψ.Υ αρχίζει!

25/05/2022, 6:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έκλεψε λουλούδια από ανθοπωλείο και συνελήφθη

25/05/2022, 3:52 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Βραδινή παράκληση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων θα τελέσει ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος

25/05/2022, 1:05 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Αγιά

25/05/2022, 1:00 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites