ΠΡΕΒΕΖΑ : Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η μελέτη για το παραλιακό μέτωπο – Ένα βήμα πριν “ξεκλειδώσει” η χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ

Έπιασαν τόπο, όπως όλα δείχνουν, οι τελευταίες  επισκέψεις του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστου Μπαϊλη και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας κ. Ευάγγελου Συγκούνα στα αρμόδια Υπουργεία για την λήψη χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, αναφορικά με τη μελέτη που έχει εκπονήσει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την επισκευή των κρηπιδωμάτων ολόκληρου του παραλιακού μετώπου.

Φαίνεται πως η  επίσκεψη του Δημάρχου και του Πρόεδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου την Παρασκευή το μεσημέρι στον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Δέδε ήταν και η πιο καθοριστική, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του mypreveza.gr από έγκυρες πηγές του Υπουργείου Υποδομών, την Δευτέρα το πρωί υπήρξε σχετική επικοινωνία της Αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, όπου του μεταφέρθηκε, πως η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη , ζητώντας του συμπληρωματικά στοιχεία ώστε να “ξεκλειδώσει” η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως φαίνεται είμαστε ένα μόνο βήμα πριν την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αυτό αν επιβεβαιωθεί, αποτελεί μια μεγάλη είδηση για την πόλη της Πρέβεζας.

Η μελέτη αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο μέχρι τα Λουτρά και προβλέπει βασικά την επισκευή των κρηπιδωμάτων, την πλήρη αποκατάσταση και διαμόρφωση του με σύγχρονες τεχνικές  και ανακατασκευές.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων ετών, το οποίο εκτός από την εξυγίανση του παραλιακού μετώπου της πόλης, θα λύσει και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που είχε η πόλη της Πρέβεζας τα τελευταία χρόνια που δεν είναι άλλο από τις καθιζήσεις.

Πρόκειται για μια αναμφισβήτητα πολύ μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής , αλλά και προσωπική επιτυχία του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Πρέβεζας, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά κινήθηκαν πόρτα – πόρτα στα αρμόδια υπουργεία για να καταφέρουν να πάρουν χρηματοδότηση για αυτό το μεγάλο έργο.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πρέβεζα – 21 κρούσματα στην Π.Ε Ιωαννίνων, 2 στην Π.Ε Άρτας, 4 στην Π.Ε Θεσπρωτίας

27/10/2020, 6:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος για το νέο διώροφο κτίριο στο Δημοτικό Σχολείο Καναλίου

27/10/2020, 3:12 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία απόσυρσης των ταμειακών μηχανών

27/10/2020, 1:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Νίκος Καλαντζής : Αυτή η κρίσιμη συγκυρία απαιτεί απ’ όλους μας υπευθυνότητα καθώς και υψηλό αίσθημα συλλογικότητας και ομοψυχίας

27/10/2020, 1:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα για παράνομη είσοδο στην χώρα

27/10/2020, 1:12 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδριάζει ξανά για τα κρηπιδώματα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας

27/10/2020, 12:12 μμ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ