Πέμπτη, 01/10/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ : Με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας τον «Σταυρό Ἁγίου Ἀποστόλου Παύλου» τίμησε η Μητρόπολη τον Λάζαρο Συνέσιο

Επετειακές εκδηλώσεις για το ιστορικό γεγονός του «Χαλασμού της Πρέβεζας «πραγματοποιήθηκαν στη πόλη της Πρέβεζας την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Το πρωί τής Κυριακής στον ερό Μητροπολιτικό Ναό γίου Χαραλάμπους τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης  κ.Χρυσόστομο Θεία Λειτουργία  και στη συνέχεια  επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του «Χαλασμού».

Το  απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιερας Μητροπόλεως εγινε κεντρική ομιλία για το «Χαλασμό της Πρεβέζης» από τον κ.Λάζαρο Συνέσιο. Ο ομιλητής στο τέλος τόνισε μεταξύ  αλλων «ότι κάνω, το κάνω από αγάπη για τον τόπο και τον ανθρωπο» και περιέγραψε τα γεγονότα πού οδήγησαν στο χαλασμό της Πρέβεζας, εξήγησε τα αίτια και παρέθεσε μαρτυρίες από την αιματοβαμμένη εκείνη ημέρα.

Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο κ.Λάζαρος Συνέσιος με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας τον «Σταυρό Ἁγίου Ἀποστόλου Παύλου», από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.Χρυσόστομο, για το πλούσιο συγγραφικό έργο, την προσφορά του στην Πρέβεζα και την τοπική Εκκλησία.

Γιά τή ζωή καί τή δραστηριότητα τοῦ κ.Συνεσίου μίλησε ὁ δικηγόρος κ.Βασίλειος Γιάπρος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.Χρυσόστομος, απονέμοντας το Σταυρό σημείωσε στην ομιλία του «ότι σήμερα τιμούμε το ήθος, την ευγένεια, την καλοσύνη, τη σεμνότητα, τη διακριτικότητα, τη φιλοπατρία και ιστορική έρευνα…».

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κ. Αθηνά Παππά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ