ΠΡΕΒΕΖΑ : Εν αναμονή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ

 

Αγρότες και Αγρότισσες,

η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας προχωρά σε Γενική Συνέλευση των εκλεγμένων αντιπροσώπων από τους Αγροτικούς Συλλόγους την Κυριακή 29 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί στον Ωρωπό.

 

Η Γ.Σ. γίνεται σε μια περίοδο που οξύνονται όλα τα προβλήματα των μικρών και μεσαίων αγροτών.

 

  • Η επίθεση από τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους και τις πολιτικές που την στηρίζουν (ΕΕ – Κυβέρνηση) είναι ολομέτωπη, δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Όλα τα μέτρα των μέχρι τώρα κυβερνήσεων εξυπηρετούν τον μεγαλοαγρότη, τον βιομήχανο και τον μεγαλέμπορο, με όποιο προσωπείο κι αν παρουσιάζονται.
  • Το κόστος παραγωγής καθημερινά γίνεται δυσβάσταχτο (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, εφόδια και μηχανήματα). Η φοροληστεία και οι εισφορές στον ΕΦΚΑ καταβροχθίζει το όποιο εισόδημά, μας μένει από την κλεψιά του έμπορα.
  • Κι ενώ οι τιμές πώλησης σε όλα τα αγροτικά προϊόντα έχουν γκρεμιστεί, όταν πάμε να αγοράσουμε τα ίδια τα προϊόντα μας από τα σούπερ μάρκετ οι τιμές είναι απλησίαστες.
  • Ο ΕΛΓΑ κάθε χρόνο αυξάνει τις εισφορές κι όταν είναι να πληρώσει πάντα μας βάζει εμπόδια και ελάχιστα μας επιστρέφει όταν έχουμε καταστροφές.
  • Οι εισαγωγές σε διάφορα προϊόντα είναι αθρόες και ανεξέλεγκτες, μειώνοντας παραπέρα το εισόδημά μας και αυξάνουν την πίεση για μείωση στις τιμές αγοράς στα προϊόντα μας (πχ γάλα).

 

Μας λένε ότι:

  • η αγροτική παραγωγή (φυτική, ζωική και αλιεία) είναι ο πυλώνας της «δίκαιης» ανάπτυξης, η ατμομηχανή για να βγούμε από την κρίση, για να δούμε φως.
  • η λύση βρίσκεται στην ποιότητα, στην ονομασία προέλευσης και σε άλλα παρόμοια.

 

Παχιές κουβέντες και άδειες λίμπες λέμε εμείς οι αγρότες. Συσκοτίζουν την κατάσταση. Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ανέξοδες υποσχέσεις.

 

Ο κτηνοτρόφος, ενώ παράγει ποιοτικό γάλα κι οι γαλακτοβιομηχανίες κομπάζουν για αύξηση κερδών και ρεκόρ εξαγωγών, είδε την τιμή να πέφτει κατά 7 λεπτά το κιλό.

 

Αυτές τις μέρες ετοιμάζουν καινούργια φιέστα (23 – 24 Οκτώβρη), στα Γιάννενα, παρουσία του πρωθυπουργού, για να δούνε όπως λένε πως θα δώσουν καινούργια αναπτυξιακή ώθηση.

 

Λένε ψέματα.

 

Το «αναπτυξιακό τους συνέδριο» δε γίνεται για τα δικά μας προβλήματα, είναι εχθρικό για τις δικές μας ανάγκες. Νοιάζονται για τα κέρδη των ντόπιων και ξένων βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των κατασκευαστών και γενικά των επενδυτών όπως λένε.

 

Συνάδελφε φτωχέ αγρότη και αγρότισσα,

όλα αυτά τα χρόνια, παρά την κοπιαστική δουλειά μας, από την Ανατολή ως τη Δύση του ήλιου, δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια.

 

Αντιπαλέψαμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που μας καταστρέφει, που μας διώχνει από το βιος μας και τα χωράφια μας.

 

Μαζί με μαχόμενους αγρότες συναδέλφους μας από τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Κρήτη, στήσαμε τα μπλόκα του αγώνα, της διεκδίκησης, της οργής.

 

Τους στριμώξαμε, κάποια ψίχουλα μας έταξαν, μα κι αυτά τα ψίχουλα άλλα μας τα πήραν πίσω, άλλα ετοιμάζονται να μας τα πάρουν (όπως το αφορολόγητο κ.ά.).

 

Από αυτούς τους πολύμηνους αγώνες μας έμειναν πολύτιμα εργαλεία και μεγάλη εμπειρία.

 

  • Στήσαμε νέους Αγροτικούς Συλλόγους και μάλιστα μεγάλους, με μαζική προσέλευση αγροτών στις αρχαιρεσίες. Αγροτικούς Συλλόγους που θέλουμε να ασχολούνται και να παλεύουν για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της αγροτιάς.
  • Συντονιστήκαμε μεταξύ μας πανελλαδικά. Στήσαμε την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων με εκλεγμένους αγρότες – αγωνιστές. Τη θεωρούμε τη μεγαλύτερη κατάκτησή του αγώνα μας.
  • Γνωρίσαμε από την καλή και την ανάποδη, τους εχθρούς και τους φίλους μας. Πήραν όλοι θέση.

 

Απέναντί μας ήταν οι επενδυτές – αγρότες (μεγαλοαγρότες), οι έμποροι και οι βιομήχανοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ κι όλοι αυτοί που έχουν «πυξίδα» την ΚΑΠ και την ΕΕ.

Φίλοι μας και συμπαραστάτες ήταν οι εργάτες κι οι υπάλληλοι με τα ταξικά τους Σωματεία, οι φτωχοί έμποροι κι οι επαγγελματίες με τον Εμπορικό Σύλλογο Πρέβεζας, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων με το Σύλλογο Γυναικών Πρέβεζας, η νεολαία, τα παιδιά μας, με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας.

 

Αγρότη, Αγρότισσα,

τώρα μέσα από τη Γενική μας Συνέλευση κάνουμε μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα. Στη γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων θα μαζευτούμε, θα κουβεντιάσουμε όπως εμείς ξέρουμε, θα καθορίσουμε και θα επικαιροποιήσουμε το πλαίσιο πάλης μας και θα εκλέξουμε το νέο Διοικητικό μας Συμβούλιο.

 

Δεσμευόμαστε ότι αγωνιστικά θα φτάσουμε στη Γενική Συνέλευση. Θα συμμετέχουμε μαζί με τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Άρτας και Κέρκυρας, τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής, τους Συλλόγους των μικροεμπόρων και επαγγελματιών, τους φορείς της νεολαίας, στη μεγάλη διαδήλωση στα Γιάννενα, στις 24 Οκτώβρη στις 18:30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννίνων, κόντρα στη φιέστα των κυβερνώντων που την ονόμασαν «αναπτυξιακό συνέδριο».

 

Συνεχίζουμε μπροστά, δυναμικά στο μετερίζι του αγώνα

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites