Κυριακή, 27/09/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ : Δραματική μείωση στην παραγωγή ελαιολάδου λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας

Η παρατεταμένη ανομβρία απειλεί την παραγωγή ελαιολάδου στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας

Έντονος είναι ο προβληματισμός μεγάλης μερίδας ελαιοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας, για την φετινή παραγωγή ελαιολάδου.

Η παρατεταμένη ανομβρία που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο, έχει πλήξει σοβαρά τους καρπούς των ελαιοδένδρων, οι οποίοι έχουν μείνει στα επίπεδα του Ιουλίου, ενώ οι καρποί της Κορωνεϊκης ποικιλίας έχουν μαυρίσει και με τα πρωτοβρόχια το ίδιο το δένδρο θα τους αποβάλει.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ελαιοπαραγωγών, υπολογίζεται πως ήδη το 70% της παραγωγής έχει χαθεί, ενώ εκφράζονται έντονοι φόβοι πως αν μέσα στο επόμενο 10ημερο δεν βρέξει, η ζημιά στην φετινή παραγωγή σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξει και το 100% .Δηλαδή πολύ πιθανόν κάποιοι ελαιοπαραγωγοί να μην καταφέρουν φέτος να βγάλουν λάδι.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι βεβαίως καταστροφή για την περιοχή μας, η οποία φημίζεται για την παραγωγή της σε ελαιόλαδο.

Όσοι βέβαια έχουν τρόπους είτε με γεωτρήσεις, είτε αλλιώς να ποτίσουν τα δένδρα τους δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Ωστόσο οι περιπτώσεις αυτές που τα κτήματα με ελαιόδενδρα έχουν την δυνατότητα ποτίσματος είναι πολύ λίγες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ