ΠΡΕΒΕΖΑ : Απομνημονεύματα μιας πατρίδας και μιας ολόκληρης ζωής….

 

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου “Αλέξανδρος Παπαγεωργίου-Απομνημονεύματα” που επιμελήθηκε η Βικτωρία Παπαγεωργίου – Τζούρου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 7 το απόγευμα ,στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Ν.Πρέβεζας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν: Γεώργιος Κούρτης επίτιμος πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, Πέτρος Αρταβάνης υποστράτηγος ε.α και Σπύρος Σκλαβενίτης προιστάμενος των Γενικών Αρχείων του Κράτους, στην Πρέβεζα.
Επίσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ του πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα με τίτλο “Μια ζωή αφιερωμένη στην πατρίδα”
Την εκδήλωση συντονίζει η φιλόλογος Ελένη Συνεσίου, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Κοσμάς Μαρκής.
Το βιβλίο αποτυπώνει τις μνήμες της ζωής του Υποστράτηγου Αλέξανδρου Παπαγεωργίου, ο οποίος υπηρετώντας από όποιο μετερίζι του ζητήθηκε την πατρίδα και τιμήθηκε με 11 μετάλλια για την ανδρεία που επέδειξε στις μάχες όπου συμμετείχε.
Όπως αναφέρει η κόρη του Βικτωρία η οποία έχει την επιμέλεια της έκδοσης με την πολύτιμη βοήθεια των Πέτρου Αρταβάνη και Γεωργίου Κούρτη συγκεντρώθηκαν και καταχωρήθηκαν σε ψηφιακή μορφή το ημερολόγιο του πολέμου στην Αλβανία 1940-41 όσο και τα απομνημονεύματα και οι επιστολές από τα ιταλικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και την Μ.Ανατολή.
Ο Μπάμπης Τσόκας από την πλευρά του ερεύνησε τα αρχεία της Σουηδικής τηλεόρασης και βρήκε αρκετές από τις μάχες που αναφέρονται στα απομνημονεύματα.
Το βιβλίο ξετυλίγει μνήμες από τη νεώτερη ιστορία της πατρίδας μας, ενώ στο οπισθόφυλλό του φέρει αφιέρωση με την υπογραφή του αείμνηστου Αλέξανδρου Παπαγεωργίου με το οποίο “αφιερώνει τα απομνημονεύματά του σε κείνους που δώσανε την ζωή τους στα πεδία των μαχών για το Μεγαλείο της Πατρίδος”…

πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Σύλλογος “Δύναμη” ζητά τη δημιουργία κέντρων ημερήσιας φροντίδας και ξενώνα φιλοξενίας παιδιών και ενηλίκων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

03/12/2020, 12:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παράταση στις δόσεις ρυθμίσεων επιχειρήσεων και εργοδοτών για τις οποίες είχε χορηγηθεί παράταση προθεσμίας καταβολής στο πλαίσιο των μέτρων COVID-19.

03/12/2020, 12:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα Κέντρα Υγείας του Καναλακίου και της Πάργας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας

03/12/2020, 11:59 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα Δήμου Πρέβεζας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

03/12/2020, 11:25 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα νέα κρούσματα Κορωνοϊου στην Ήπειρο -Στα Γιάννενα και την Πρέβεζα εντοπίστηκαν τα περισσότερα

02/12/2020, 6:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τις Υγειονομικές Δομές της Πρέβεζας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κώστας Μπάρκας

02/12/2020, 1:39 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites