ΠΡΕΒΕΖΑ : Αναστάτωση στο Πολυστάφυλο για την εγκατάσταση κεραίας ευρυζωνικού δικτύου

Με επιστολή – ψήφισμα  τους ,προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής -Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  Νίκο Παππά,  οι κάτοικοι της Τ.Κ. Πολυστάφυλλου  διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση κεραίας ευρυζωνικής εμβέλειας  ύψους 31 και πλέον μέτρων  στην κοινότητα τους.
Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή :
«ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξή μας είδαμε τις τελευταίες ημέρες στην κοινότητά μας να ορθώνεται μία κεραία ύψους 31 και πλέον, μέτρα, δίχως να έχουμε καμία ενημέρωση επ’ αυτής. Η έκπληξή μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν αναζητώντας στοιχεία για την τοποθέτηση της κεραίας η οποία έχει την κωδική…
ονομασία «242 3601 Παλαιοχώρι Πρέβεζας» (μία ονομασία εντελώς παραπλανητική καθώς στο Νομό Πρέβεζας δεν υπάρχει τοπωνύμιο ή Τ.Κ. με αυτό το όνομα), διαπιστώσαμε ότι δόθηκε πιστοποιητικό τελεσιδικίας στις 25/11/2016 καθώς «ουδεμία προσφυγή ή αντίρρηση έχει κατατεθεί κατά το δίμηνο από της δημοσιεύσεως χρονικό διάστημα”…
Αλήθεια ποιος θα κατέθετε προσφυγή ή θα εξέφραζε αντίρρηση από τη στιγμή που δεν ενημερώθηκε η Τ.Κ. Πολυσταφύλου και φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής; Σε ποια δημοσίευση αναφέρονται από τη στιγμή που κανείς στην περιοχή μας δεν γνώριζε για το έργο και η πλειοψηφία των σχετικών εγγράφων αναρτήθηκαν μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤΤ) και προφανώς μετά από τις δικές μας αντιδράσεις;Κύριε υπουργέ,
Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και επιδεικτική αγνόηση που τύχαμε από την ανάδοχη εταιρία του έργου αλλά και κάθε αρμόδια υπηρεσία και φορέα ξεχωριστά, που ενέκριναν τη μελέτη και τις διαδικασίες του έργου.
Διαμαρτυρόμαστε για το ότι πέρα από τον κωδικό της κεραίας και η τοποθεσία εγκατάστασής που αναγράφεται σε κάποια από τα έγγραφα είναι άσχετη με την περιοχή και είναι προφανές ότι αυτό συνέβη σκοπίμως για την παραπλάνηση των κατοίκων. Η τοποθεσία «Ριζό» που αναφέρεται ως διεύθυνση τοπωνυμίου – περιγραφή θέσης, είναι αρκετά ψηλότερα και ανατολικότερα από το σημείο που τελικά τοποθετήθηκε και φυσικά εάν είχε τοποθετηθεί στο σημείο «Ριζό» θα απείχε πολύ μεγαλύτερη απόσταση από οικείες και ίσως να μην προκαλούσε τόσο μεγάλη αναστάτωση.
Επίσης το γεγονός ότι η μεταφορά των υλικών κατασκευής της κεραίας έγινε κατά τις νυχτερινές ώρες και η συναρμολόγησή της νωρίς το πρωί, εμμέσως πλην σαφώς αποδεικνύει τις ‘ενοχές’, για τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν υπάρξει.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και ακόμη περισσότερους που δεν είναι δυνατόν  να αναλυθούν εκτενώς σε ένα υπόμνημα – ψήφισμα, ζητάμε την άμεση απόσυρση της κεραίας από το συγκεκριμένο σημείο και την εκτενή ενημέρωση των κατοίκων που είναι ανάστατοι.
Τέλος, δηλώνουμε αποφασισμένοι να ασκήσουμε και να εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για την απόσυρση και απομάκρυνση της κεραίας από το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από οικείες, σε κάποιες εκ των οποίων διαμένουν και μικρά παιδιά.
Επισυνάπτουμε προηγούμενο υπόμνημα που στείλαμε προς την  εταιρία ανάδοχο «Α.Ε. ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ «ROYRAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ».
Επικαλούμαστε την δημοκρατική σας ευαισθησία, καθώς η αγνόηση της Τοπικής κοινωνίας για ζητήματα που την αφορούν άμεσα, δεν είναι στοιχείο που προάγει τον διάλογο και το πολιτισμό μας.
Αναμένουμε τις ενέργειες σας ευελπιστώντας ότι θα αναγνωρίσετε την αγωνία και την ανησυχία μας καθώς και το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Για τους κατοίκους της Τ.Κ. ΠολυσταφύλουΟ δημοτικός εκπρόσωπος

Μπακόλας Χρήστος»


1 σχόλιο για “ΠΡΕΒΕΖΑ : Αναστάτωση στο Πολυστάφυλο για την εγκατάσταση κεραίας ευρυζωνικού δικτύου”

  1. Avatar Ο/Η ΡΟΜΑΝ ΚΙΡΙΤΣΕΝΚΟ λέει:

    Εγώ δούλευα πολλά χρόνια στον τομέα κινητής τηλεφωνίας, εγκατάσταση σταθμού κινητής τηλεφωνίας και κεραιών σε σταθμούς κινητής τηλεφωνίας, θα ήθελα να δω μια μακρινή και κοντινή φωτογραφία και γενική εικόνα του σταθμού. Τότε θα μπορούσα να σας εξηγήσω για την λειτουργία του σταθμού και για ποιο λόγο μπήκε εκεί.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ: « Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (πρώην LEADER). »

21/01/2021, 8:50 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Στις 10 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ Φιλιππιάδας

20/01/2021, 2:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πως θα λειτουργούν τα γήπεδα τένις, τα γήπεδα Αμπαλί και το Δημοτικό Στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα”

20/01/2021, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας : Μόλις ένα και μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο σε όλο το Νομό

20/01/2021, 12:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η επιχείρηση Konstas Hardware αναζητά υπεύθυνο διαχείρισης e-shop

20/01/2021, 12:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δύο Laptops στο ΣΔΕ Πρέβεζας από το σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων -JUNIORACHIEVEMENTGREECE»

20/01/2021, 12:39 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites