Τρίτη, 22/09/2020

“Πράσινο φως” για  αποκατάστασης  κατολίσθησης στην περιοχή  Μυρσίνης- Μεγαδέντρου  έδωσε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Την άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης στην περιοχή Μυρσίνης και Μεγαδέντρο Πρέβεζας προυπολογισμού  74.4000 ευρώ αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου . Σύμφωνα με  το αίτημα που κατέθεσε ο Πρόεδρο της Τ.Κ.  Κώστας Βασιλαποστόλης  αλλά και την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι τεχνικές υπηρεσίες στην περιοχή καταγράφηκαν προβλήματα όχι στο οδικό δίκτυο    λόγω της σαθρότητας του εδάφους, της έντονης κλίσης των πρανών, ενώ την κατάσταση επιδείνωσε  η  την έλλειψη ευστάθειας των πρανών, αφού πλέον το ριζικό σύστημα των δέντρων έχει νεκρωθεί από την ξήρανσή τους.

Επίσης καταγράφηκε κατολίσθηση  στα όρια οικοπέδου η οποία φτάνει έως την γωνία μόνιμης κατοικίας στην Μυρσίνη, με αποτέλεσμα το οίκημα να έχει εμφανίσει τις πρώτες ρωγμές.

Στην περιοχή Μεγάδεντρο και συγκεκριμένα στο ρέμα υπάρχει κατεστραμμένο τεχνικό έργο με αποτέλεσμα το νερό της βροχής να διοχετεύεται πάνω από το οδόστρωμα με όποια προβλήματα για την οδική ασφάλεια μπορεί να προκαλεί.  Εξάλλου, στο παρελθόν στο   ίδιο σημείο ,  στο παρελθόν έχουν καταστεί ανενεργά σπίτια  αλλά  και ολόκληρες εκτάσεις  λόγω των κατολισθήσεων που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να είναι ενεργές.

Η παρέμβαση που οι υπηρεσίες προτείνουν να γίνει είναι  η  άμεση κατασκευή τοίχων από σκυρόδεμα και συρματοκιβώτια, καθώς επίσης και την κατασκευή τεχνικών έργων για την αποκατάσταση και την διευθέτηση των ομβρίων. Στο σημείο της οικίας που κινδυνεύει θα γίνει κατασκευή τοίχου από οπλισμένο σκυρόδεμα και διαμόρφωση του πρανούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ