Παναγιώτης Κουρουμπλής : “Προχωρούμε την ολοκλήρωση του Master Plan για το Λιμάνι της Πρέβεζας”

Εχοντας   σημείο κοινής αναφοράς  ένα σχέδιο δράσης  για την αναβάθμιση του λιμανιού  της Πρέβεζας στο οποίο κυριαρχεί  η ολοκλήρωση του Μάστερ Πλαν ως βασική προυπόθεση για την υλοποίηση  ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης  Κουρουμπλής ,ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης  και  όλοι οι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς   καθόρισαν τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε  να επιτευχθεί  στο μέγιστο βαθμό  η ανάπτυξη του λιμανιού .

Ο  κ.Κουρουμπλής συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα  συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ.Μπαίλη  παρουσία του Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Ευάγγελου Γιαννουλάτου, του  προέδρου του  Δημοτικού Λιμενικού  Ταμείου Ευάγγελου  Συγκούνα, του Λιμενάρχη Παύλου Τιφτικίδη ,του Σωματείου Λιμενεργατών  και άλλων φορέων .

Στις δηλώσεις  του ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας  χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνάντηση   χαρακτηρίζοντας  ως ζητήματα πρώτης προτεραιότητας την ολοκλήρωση του Μάστερ Πλαν και την ανάπτυξη της Ανατολικής πλευράς του λιμανιού, την αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου και την ενίσχυση των κρηπιδωμάτων του  παραλιακού μετώπου. “Χαιρετίζω το γεγονός ότι όλοι οι παράγοντες συμφωνούν με αυτό που πρέπει να γίνει στο Λιμάνι. Προχωρούμε την ολοκλήρωση του Master Plan για να δημιουργήσουμε τις προδιαγραφές και τις προοπτικές  ενός λιμανιού για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Πάνω σε αυτό επισημάνθηκαν οι ανάγκες για να γίνουν 3 έργα. Να προχωρήσει η ανάπτυξη του Ανατολικού Προβλήτα, το καταφύγιο και τα κρηπιδώματα στα οποία υπάρχει καθίζηση λόγω σπηλαίωσης. Είναι 3 έργα τα οποία πρέπει να βρούμε πόρους να τα χρηματοδοτήσουμε. ” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα δύο πολύ σημαντικά έργα που θα δώσουν πνοή στην πόλη και δεν είναι άλλα από την σύνδεση της με την Ιόνια Οδό και η επανεκκίνηση των εργασιών στην Αμβρακία Οδό.

Στο τέλος ο Υπουργός αναφέρθηκε και πάλι στα 3 σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι και δεσμεύτηκε,  έως το τέλος του χρόνου να προγραμματίσει συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να  διαμορφωθεί  συγκεκριμένο  πλαίσιο χρηματοδότησης και χρονοδιαγραμμάτων για την υλοποίηση των έργων.

Ο κ. Κουρουμπλής ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού  υπογράμμισε την επίλυση του προβλήματος της σίτισης των σπουδαστών,  την ενίσχυση των εγκαταστάσεων με υποδομές και  εκπαιδευτικό προσωπικό ενώ προανήγγειλε για το αμέσως επόμενο διάστημα  την  έλευση τεχνικού κλιμακίου το οποίο θα  αναβαθμίσει το εστιατόριο και τους κοιτώνες.

Για έναν ενιαίο στόχο που  είναι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και η αναβάθμιση του λιμανιού μίλησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει εκπονήσει ολοκληρωμένες μελέτες  για τα έργα που πρέπει να γίνουν  ενώ  ο  “δίαυλος” επικοινωνίας που έχει  δημιουργηθεί  μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Εμπορικής  Ναυτιλίας  δρομολογεί  τις προϋποθέσεις  για την εξέλιξη του λιμανιού σε εμπορική αλλά και τουριστική “πύλη” της ευρύτερης περιοχής. 

Ο κ. Μπαϊλης αναφερόμενος στην προσπάθεια να βρεθεί χρηματοδότηση για την μελέτη επισκευής των κρηπιδωμάτων του Λιμανιού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, δεν έκρυψε (επιβεβαιώνοντας εμμέσως και το σχετικό δημοσίευμα του mypreveza.gr) πως  υπάρχει θετική ανταπόκριση από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Δέδε,  ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Μπαϊλη υποσχέθηκε πως η χρηματοδότηση του έργου θα δρομολογηθεί για να γίνει.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στον Λεωνίδα Αργυρό πέρασαν οι αρμοδιότητες των Καραμανίδη – Κωνσταντάκη

25/01/2022, 11:17 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακόμα να υπογράψει την σύμβαση για το Κλιμάτι στην Λούτσα η εταιρεία του Γιαννακόπουλου;

25/01/2022, 10:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Σύλληψη στην Φιλιππιάδα

25/01/2022, 10:17 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ντίνα Μωραϊτη για τα κρηπιδώματα : “Σε ορισμένα σημεία δεν υπήρχε καθόλου θεμελίωση”

25/01/2022, 10:11 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση μεταξύ Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας και ΟΑΕΔ Πρέβεζας

24/01/2022, 4:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 171 τα ενεργά κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών

24/01/2022, 4:15 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites