Ο Πολιτιστικός Σύλλογος <ΠΡΕΒΕΖΑ> για την συνάντησή του με τον Βουλευτή Ν. Πρέβεζας κ. Κωνσταντίνο Μπάρκα

 

 

Συνάντηση με τον βουλευτή του νομού Πρέβεζας κ. Κωσταντίνο Μπάρκα είχε  το διοικητικό συμβούλιο του   συλλόγου μας,  στο γραφείο του βουλευτή.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα  μας προκειμένου να συζητήσουμε μαζί του και να ενημερωθούμε για θέματα που αφορούν την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή της.
 Θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  1. Η ολοκλήρωση των εργασιών του οδικού δικτύου που θα συνδέει την πόλη μας μέσω Ακτίου με την Ιόνια οδό. Σύμφωνα με το βουλευτή οι εργασίες στην πρώτη και τετάρτη εργολαβία προχωράνε με ικανοποιητικούς ρυθμούς ,ενώ στην δεύτερη και τρίτη εργολαβία υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και το υπουργείο σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα με μία νέα εργολαβία «σκούπα», χωρίς όμως να υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιάγραμματα.
  2. Για την σύνδεση της περιοχής μας με την Ιόνια οδό, μέσω Καμπής, μας ενημέρωσε ότι προχωράνε οι μελέτες για τα κομμάτια ,από γέφυρα Καλογήρου έως Καμπή και από γέφυρα Καλογήρου έως Φραξύλα.  Για το πρώτο κομμάτι μας ανέφερε ότι σχεδιάζεται δρόμος με τέσσερις λωρίδες, ΛΕΑ και διαχωριστική νησίδα, η κατασκευή του οποίου είναι δύσκολη λόγω της μορφολογίας του εδάφους.
    Το δεύτερο κομμάτι επίσης θα έχει τέσσερις λωρίδες, ΛΕΑ και διαχωριστική νησίδα και θα έχει 11 κυκλικούς ισόπεδους κόμβους και δύο ανισόπεδους. Επίσης και για τα δύο αυτά κομμάτια δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
  3. Για το δρόμο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας και ειδικά για το κομμάτι από Άκτιο μέχρι Μεσοπόταμο μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη.
  4. Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της πόλης, μας είπε ότι η θέση του και η πρόταση του είναι σύμφωνη με την   πρόταση του  master  plan Β, δηλαδή με την κατασκευή της ανατολικής προβλήτας για τις ανάγκες του εμπορικού Λιμανιού. Αναμένεται σχετική  σύσκεψη για την επίλυση και προώθηση του θέματος.
  5. Για το νοσοκομείο της πόλης ανέφερε ότι γίνεται συνεχής προσπάθεια     για την βελτίωση του κτιρίου και την αύξηση του ιατρικού δυναμικού το οποίο σήμερα σχεδόν έχει διπλασιαστεί.
  6. Για την Αρχαία Νικόπολη ανέφερε ότι προχωρά το έργο της παράκαμψης της, προκειμένου έτσι να δημιουργηθεί το αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης.

Τέλος  επισημάναμε  στο βουλευτή την ανάγκη διαφύλαξης, συντήρησης και ανάδειξης των κάστρων της πόλης μας που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της.

Άλλα  θέματα που  συζητήσαμε  ήταν η ανάγκη συνεργασίας , Βουλευτή, Τοπικών Αρχών με τον   Υπουργό Οικονομικών για την αξιοποίηση ακινήτων αρμοδιότητας του Υπουργείου του  και όχι μόνο, όπως το κτίριο του παλιού Τελωνείου  κ.α. χωρίς όμως να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την πλευρά του Βουλευτή, για το θετικό αυτών των συνεργασιών.

 

Συμπερασματικά όλα τα φλέγοντα θέματα της πόλης και της περιοχής , που έχουν άμεση σχέση με μια πολύπλευρη και ουσιαστική ανάπτυξη, προχωρούν τις τελευταίες δεκαετίες με ανησυχητικά αργούς ρυθμούς.

Αποτέλεσμα, ο τόπος μας να υστερεί σημαντικά σε βασικές υποδομές ανάπτυξης, έναντι άλλων περιοχών της Ηπείρου , με ευθύνη ΟΛΩΝ μας.

                    Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΡΕΒΕΖΑ”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites