Κυριακή, 18/11/2018

Ο Άκης Κατσής για την ανομβρία στην Πρέβεζα : «Πρώτη φορά στα χρονικά άρχισαν να ξεραίνονται δένδρα»

Συνέντευξη που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παραχώρησε ο γεωπόνος και πρώην προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εγγειών Βελτιώσεων κ. Σωτήρης (Άκης) Κατσής στην εκπομπή Αριστερά του Αμβρακικού και το Σταθμό της Πρέβεζας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα των τελευταίων ημερών, αυτό της παρατεταμένης ανομβρίας που έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στους καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας. Περισσότερο ζημιωμένοι από τις φετινές ισχνές βροχοπτώσεις φαίνεται πως θα βγουν οι ελαιοπαραγωγοί, καθώς η ζημιά που έχει καταγραφεί ξεπερνά και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως από την ανομβρία άρχισαν να ξεραίνονται ακόμα και ανθεκτικά δέντρα όπως η ελιά, με το φαινόμενο να είναι πιο έντονο στο Φανάρι.

Ζημιωμένοι όμως θα είναι και οι καταναλωτές, αφού η δραματική μείωση της παραγωγής θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής στα προϊόντα που επλήγησαν περισσότερο από το συγκεκριμένο φαινόμενο και κυρίως στο λάδι.

Αυτό που επίσης συζητήθηκε είναι και η καρκινογόνα συνήθεια των καλαμποκαλλιεργητών στο Φανάρι, να καίνε τα υπολείμματα των καλαμποκιών στο τέλος της σεζόν, κάτι πολύ επικίνδυνο τόσο από πλευράς ασφάλειας της περιοχής, αλλά και από πλευράς υγείας.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Κατσή  στο Νίκο Λιβιεράτο και την Ανδριάνα Σολδάτου:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ