Ολοκληρώθηκε η μελέτη πυροπροστασίας και ανάδειξης του περιαστικού δάσους Θεσπρωτικού

Mε συνολικό προϋπολογισμό έργου 498.500 ευρώ

 Ο Δήμος Ζηρού στο πλαίσιο δράσεων που αφορούν τη δημιουργία και τη βελτίωση συστημάτων πρόληψης για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, και κυρίως τη δημιουργία υποδομών πυροπροστασίας σε ‘ευαίσθητες’ περιοχές, προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης προστασίας και ανάδειξης του δημόσιου περιαστικού δάσους στο Θεσπρωτικό.      

 

Σημειώνεται ότι το εν λόγω δάσος βρίσκεται στη θέση «Κακή Ράχη» βορειοδυτικά του Θεσπρωτικού, στις υπώρειες περιοχές των Θεσπρωτικών Ορέων. Πρόκειται για δάσος που δημιουργήθηκε από αναδασώσεις της περιοχής και τα κυριότερα δασοπονικά είδη που απαντώνται σ’ αυτό είναι κυρίως τα πεύκα και τα κυπαρίσσια.  Η περιοχή με την παρουσία του δάσους έχει εξελιχτεί σε ένα αξιόλογο φυσικό τοπίο, ενώ λειτουργεί και ανασχετικά στην εκδήλωση πλημμυρών.   

 

Η μελέτη του έργου, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 498,500 ευρώ, προβλέπει σχεδιασμό τεχνικών και άλλων εργασιών. Επιγραμματικά προβλέπονται τα εξής: 1. υδατοπαροχές (εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και πίεσης νερού) 2. Κατασκευή ομβροδεξαμενής 3. Δίκτυο σωληνώσεων 4,5 km &πυροσβεστικοί κρουνοί. 4 Πληροφοριακές πινακίδες 5. Μονοπάτια 1,5m πλάτος και 3 km μήκος με χαλικοστρωμένα κράσπεδα και από τις δύο πλευρές 6. Πυροφυλάκια – παρατηρητήρια (μόνιμες κατασκευές λίθινα – ξύλο και τσιμέντο) 7. Πέτρινη βρύση 8. Εργασίες σήμανσης – πινακίδες υποδοχής – κατεύθυνσης, σήματα πορείας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Rapid test αύριο σε Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα

24/01/2022, 3:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το ωράριο υποδοχής δημοτών στο Δημαρχείο Πρέβεζας και στα πρώην Δημαρχεία Ζαλόγγου και Λούρου

24/01/2022, 11:29 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας προχωρά στην επόμενη φάση του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» Open Mall Πρέβεζας.

24/01/2022, 11:14 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινά σήμερα η χορήγηση δελτίων μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

24/01/2022, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Τον βρήκε νεκρό ο αδελφός του

21/01/2022, 9:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Χαμηλή πίεση νερού μέχρι το μεσημέρι λόγω εργασιών

21/01/2022, 8:56 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites