Κυριακή, 27/09/2020

Κινδυνεύουν να χάσουν τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οι καλλιεργητές καλαμποκιού στο Κάμπο του Φαναρίου

Αντιμέτωποι με τις συνέπειες φαίνεται πως θα έρθουν σύμφωνα με πληροφορίες του mypreveza.gr, όσοι καίνε κάθε χρόνο αυτή τη περίοδο, τα υπολείμματα καλαμποκιών στο κάμπο του Φαναρίου.

Εξαιτίας τις απερισκεψίας ορισμένων, που θέτουν σε κίνδυνο μια ολόκληρη περιοχή, όχι μόνο από περιβαλλοντικής πλευράς, αλλά και υγειονομικής, καθώς ο καπνός από την καύση των καλαμποκιών είναι καρκινογόνος, ελοχεύει ο κίνδυνος όλοι οι καλλιεργητές καλαμποκιών (ακόμα και αυτοί που δεν καίνε να καλαμπόκια τους) στο κάμπο του Φαναρίου να χάσουν τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι καλλιεργητές που ακολουθούν αυτή την πρακτική δεν δικαιούνται επιδοτήσεις. Τόσα χρόνια φαίνεται πως τις λάμβαναν χάρη την υπομονή  αρχών και  φορέων, όμως ο τεράστιος κίνδυνος από την τελευταία πυρκαγιά πριν από λίγες ημέρες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) φαίνεται πως έφτασε τον κόμπο στο χτένι και οι αρχές πρόκειται να ενεργοποιήσουν την ισχύουσα νομοθεσία με την ελπίδα πως κάποια στιγμή αυτή η επιβλαβής και επικίνδυνη συνήθεια επιτέλους θα σταματήσει.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ