Καταγγελίες για δωροδοκία και διαφθορά με ένα κλικ στο κινητό

Τη δημιουργία ειδικής εφαρμογής, όπου ο πολίτης θα μπορεί ακόμη και να καταγγέλλει μέσω του κινητού του τηλεφώνου κρούσματα διαφθοράς, αποκάλυψε μιλώντας στο Star και στον δικαστικό συντάκτη Παναγιώτη Στάθη ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Λειτουργεί γραφείο καταγγελιών για όλες τις καταγγελίες πολιτών οι οποίες αξιολογούνται και προωθούνται αρμοδίως από εισαγγελικό λειτουργό. Δημιουργήσαμε ειδική εφαρμογή στην Γενική Γραμματεία κατά της Διαφθοράς όπου κάθε πολίτης, ακόμα και ανώνυμα, μπορεί να καταγγέλλει περιπτώσεις διαφθοράς» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ο πολίτης μπαίνει στην ιστοσελίδα http://www.gsac.gov.gr της Γενικής Γραμματείας Κατά της Διαφθοράς και επιλέγει την εφαρμογή «καταγγελίες» . Εκεί ανώνυμα ή επώνυμα επιλέγει αδίκημα και γράφει μια περίληψη της υπόθεσης. Στη συνέχεια επιλαμβάνεται εισαγγελέας.

Σε πρόσφατη έρευνα της Γενικής Γραμματείας μετρήθηκε πως οι 2/3 πολίτες θα κατήγγειλαν ένα κρούσμα διαφθοράς, αλλά το 55% από αυτούς δεν ήξεραν που να απευθυνθούν.

Ο πολίτης μπορεί ακόμη να επικοινωνεί για να καταγγείλει:

Μέλη της δημόσιας διοίκησης για δωροδοκία και διαφθορά.

– Κακοδιαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και άλλα αδικήματα

«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η διαπλοκή στην Ελλάδα είναι σαν την Λερναία Ύδρα. Για να την εξουδετερώσεις πλήρως απαιτείται καυτηριασμός κάθε κεφαλιού που κόβεις. Στην προκειμένη περίπτωση καυτηριασμός είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Αυτή η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί με την βοήθεια των νέων. Είναι πολύ σημαντικό η αντιμετώπιση της διαφθοράς να διδάσκεται στα σχολεία» δήλωσε ακόμη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εισέρχεται στα σχολεία πρόγραμμα κατά της διαφθοράς.

Έτσι:

Ξεκίνησε συνεργασία με καθηγητές και ερευνητές από ελληνικά πανεπιστήμια σε ζητήματα καταπολέμησης διαφθοράς και λαθρεμπορίου. Μάλιστα υπάρχει χρηματοδότηση ερευνών από κονδύλια της Ε.Ε

Ξεκίνησε καμπάνια με τίτλο «Παίζω τίμια», σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για την ευαισθητοποίηση των  μαθητών και των νέων σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς.

Πηγή:star.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Οι ταινίες που περιμένουμε το 2022

24/01/2022, 10:51 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον επικείμενο χιονιά

21/01/2022, 11:02 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

6.566 θετικά self test μαθητών και εκπαιδευτικών

21/01/2022, 9:11 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Σκρέκας : Έως τον Απρίλιο θα προκηρυχθεί νέος κύκλος του προγράμματος “Κινούμαι ηλεκτρικά”

20/01/2022, 11:16 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνονται τα μέτρα για την πανδημία

20/01/2022, 11:09 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση στο κυνήγι του αγριόχοιρου

20/01/2022, 9:18 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites