Καμία ενίσχυση με προσωπικό για την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να μην ενισχύσει την Αστυνομική Δ/νση Άρτας ούτε με ένα επιπλέον άτομο προσωπικό, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Με μεγάλη μας έκπληξη και λύπη διαπιστώσαμε ότι η Αστυνομική Δ/νση Άρτας δεν ενισχύθηκε ούτε με ένα επιπλέον άτομο αστυνομικό προσωπικό.

Με επιστολή μας από 29/5/2017 είχαμε ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών την ενίσχυση των οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Δ/νση Άρτας  τουλάχιστον κατά 10 άτομα και φυσικά την ανανέωση του παλαιωμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (οχήματα, στολές, κράνη, ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα, μη λειτουργικοί ασύρματοι), με αποκλειστικό στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ασφαλείας, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την ασφάλεια των αστυνομικών.  

Άλλωστε, θεωρούμε πως η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί, όχι μόνο πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας, αλλά και βασική υποχρέωση αυτής. Εξίσου σημαντικά, για το Επιμελητήριο Άρτας και τις επιχειρήσεις που εκπροσωπεί είναι η πάταξη του παραεμπορίου και ο περιορισμός των περιστατικών παρανομίας, που προέρχονται από την τοπική κοινότητα των Ρομά.

Όπως είχαμε επισημάνει τότε, το γεγονός ότι το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Ασφαλείας  και το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, έχουν πλέον ως περιοχή ευθύνης, τους Δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά, δήμους με μεγάλο πληθυσμό και γεωγραφική έκταση και άρα αυξημένες απαιτήσεις, έχει ως αποτέλεσμα την πλημμελή αστυνόμευση και άρα θα έπρεπε να ενισχυθεί σε προσωπικό.

Αντ’ αυτού διαπιστώνουμε ότι  δεν καλύφθηκαν καν οι κενές οργανικές θέσεις του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας με το απαιτούμενο επιπλέον αστυνομικό  προσωπικό.

Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση αποδυναμώνει περαιτέρω την Αστυνομική Δ/νση Άρτας,  αυξάνει το κλίμα ανασφάλειας  των πολιτών και επιχειρήσεων και εν τέλει θα αποβεί σε βάρος της προστασίας των πολιτών σε μια περίοδο μάλιστα, που η εγκληματικότητα αυξάνει ως απόρροια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που βιώνει η κοινωνία μας και το προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Τα “Απάτητα Βουνά” της Ηπείρου!

19/01/2022, 3:40 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Το ΚΑΣ ενέκρινε την οριστική μελέτη για το ΞΕΝΙΑ ΆΡΤΑΣ

19/01/2022, 3:02 μμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε παραγωγούς χοίρων και μελιού λόγω πανδημίας

18/01/2022, 11:00 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

«Επέστρεψε» στην πατρίδα του, το Πέτα ο πεσόντας ήρωας Συνταγματάρχης των ΕΛ.ΔΥ.Κ, Κωνσταντίνος Κόκκας

17/01/2022, 11:24 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Προσφορά αγάπης και ζωής από τους Πυροσβέστες της Ηπείρου

16/01/2022, 12:48 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Ηγουμενίτσα : Ασθενοφόρο αντί για ασθενή μετέφερε χασίς

16/01/2022, 11:36 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites