Η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών καθώς και του  ΤΕΙ Πρέβεζας κυριάρχησαν στην συνάντηση του Δημάρχου με τον Υφυπουργό Παιδείας.

Ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών στον Δήμο Πρέβεζας συζητήθηκαν  στην συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης με τον    υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη  Μπαξεβανάκη.

Ο   κ.Μπαϊλης  έθεσε υπόψη του κ. Μπαξεβανάκη  μεταξύ άλλων το  θέμα της ανέγερσης του  νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας στο οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος  ζητώντας την παρέμβασή του για την  γρήγορη ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης που εκπονούν οι Κτιριακές Υποδομές, έτσι ώστε να προχωρήσει η ένταξη του έργου   σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ζήτησε επίσης από τον Υφυπουργό  έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την  βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αιθουσών πολλαπλών χρήσεων των σχολείων   χαρακτηρίζοντας επίσης ως καίριας σημασίας ζήτημα, την ποιοτική αναβάθμιση της  υφιστάμενης Σχολής του ΤΕΙ Πρέβεζας .

Οπως  τόνισε ο κ.Μπαϊλης  το Τμήμα Λογιστικής-Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας  είναι ένα από   καλύτερα της χώρας σε ότι αφορά τόσο το επίπεδο σπουδών όσο και  την επαγγελματική διασφάλιση των φοιτητών και ένα από τα  ελάχιστα ΤΕΙ που από το 2015 λειτουργούν μεταπτυχιακό τμήμα.

Ο  υφυπουργός Παιδείας  σε σχολιασμό του για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα διέψευσε κατηγορηματικά  οποιαδήποτε ενδεχόμενο υποβάθμισης ή συγχώνευσης του ΤΕΙ της Πρέβεζας.

Στην συνάντηση του κ, Μπαϊλη με τον κ.Μπαξεβανάκη  συμμετείχαν ακόμη ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού  , ο προιστάμενος Β΄Θμιας Εκπαίδευσης Κώστας Καμπουράκης, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Πρέβεζας Γιάννης  Αναγνωστάκης  και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites