“Μπλόκαρε” την διαδικασία αξιολόγησης ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας
Ανακοίνωση
Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ και υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μπλόκαρε αποφασιστικά και με μεγάλη επιτυχία τη διαδικασία της «ψευτοαξιολόγησης».
Ο Σύλλογος του Νοσοκομείου, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων δεν είναι ενάντια στην αξιολόγηση τους, διότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εργάζονται σκληρά, κάτω από αντίξοες συνθήκες που τις δημιουργούν τόσο η ίδια η φύση της δουλειάς, όσο και οι κυβερνητικές πολιτικές που διαχρονικά αντιμετωπίζουν αυτόν το χώρο σαν οικονομικό βραχνά, σαν κάτι που οπωσδήποτε θέλουν να τον ξεφορτωθούν. Οι εργαζόμενοι θέλουν ο εργατικός να επιβραβεύεται και ο τεμπέλης να τιμωρείται. Αυτόν όμως τον μηχανισμό εκφοβισμού και υποταγής που στήνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με μηχανισμούς της ΕΕ τον απορρίπτει a priori.
Η συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν έχει σαν στόχο της να επιβραβεύσει τον εργατικό, αλλά τον ¨υπάκουο¨, δεν κινείται στην κατεύθυνση του να καλλιεργήσει κάθε εργαζόμενος ακόμα περισσότερο τις δεξιότητες που διαθέτει, αλλά το μόνο που επιδιώκει είναι να δημιουργήσει μια δεξαμενή ανθρώπων που σε δεύτερο χρόνο πιθανά και να απολυθούν, σ’ αυτό που στοχεύει, είναι να σπείρει κλίμα εκφοβισμού και καχυποψίας στους εργασιακούς χώρους, μετατρέποντας τους σε σύγχρονα Άουσβιτς.
Αυτή η προσπάθεια, από την πλευρά της Κυβέρνησης, δεν διενεργείται πρόχειρα και αποσπασματικά. Έχει κινητοποιηθεί τόσο ο κρατικός όσο και ο κομματικός μηχανισμός της συγκυβέρνησης όπως και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν, οι οποίοι μια με το καρότο του μπόνους και μια το μαστίγιο της τιμωρίας προσπαθούν να γονατίσουν τους εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι όμως του Νοσοκομείου απάντησαν. Πάνω από το 95% δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς και μπλόκαρε τη διαδικασία.
Οι εργαζόμενοι σε αυτή την αξιολόγηση έδωσαν μια πραγματικά σπουδαία μάχη απέναντι σε μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια να μετατραπούν σε φοβισμένοι υποτακτικοί. Απέναντι σε μια προσπάθεια που επιχειρεί εκτός των άλλων, να μετατρέψει ακόμα πιο πολύ τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε καλοκουρδισμένες επιχειρήσεις. Έδωσαν μια νικηφόρα μάχη από την οποία ωφελημένη θα βγει όλη η κοινωνία και όλοι οι εργαζόμενοι.
Η μάχη όμως αυτή δεν τελειώνει εδώ. Ξέρουμε πολύ καλά πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επιχειρήσει ξανά και με πιο σκληρό τρόπο να περάσει αυτή τη διαδικασία. Τα σχέδια τους όμως θα σταματήσουν για μια ακόμα φορά μπροστά στο αρραγές τείχος των εργαζομένων που με τον καθημερινό τους αγώνα δεν υπηρετούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα αλλά ολόκληρης της κοινωνίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites