Τρία άτομα συνελήφθησαν για παράνομη θήρα στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού

Στη σύλληψη τριών συνολικά ατόμων, που εντοπίστηκαν να ασκούν παράνομη θήρα σε απαγορευμένη ζώνη (Ζώνη Α – Περιοχές Προστασίας της Φύσης) εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού μετά από συντονισμένες ενέργειες και αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και με τη συνδρομή Εισαγγελικών και Αστυνομικών αρχών.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, κλιμάκια της Θηροφυλακής που εποπτεύουν σε 24ωρη βάση την περιοχή, μαζί με φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση δύο περιοχές, τη Βίγλα και τη Σαμψούντα αντίστοιχα, έχοντας εντοπίσει ύποπτες κινήσεις ατόμων.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι θηροφύλακες έκαναν σήμα στάσης σε όχημα, που κινούνταν στην περιοχή, για να γίνει έλεγχος, όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε.

Οι Θηροφύλακες και οι φύλακες του Φορέα ζήτησαν τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και λίγη ώρα αργότερα με την παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού έφτασαν σε κατοικία, όπου εντοπίστηκε το όχημα που δεν είχε σταματήσει για έλεγχο.

Ακολούθησε έρευνα εντός της οικίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 61 φαλαρίδες, που είχαν θηρευτεί παράνομα, καθώς επίσης δύο παραποιημένα κυνηγετικά όπλα και ένα ακόμη, που ήταν αδήλωτο. Δύο άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ενώ λίγο αργότερα προσήχθη και ένα τρίτο άτομο. Σε βάρος και των τριών ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για τα ως άνω αδικήματα και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου υπενθυμίζει για πολλοστή φορά, ότι η Θηροφυλακή θα εξακολουθήσει να είναι παρούσα με ενισχυμένες δυνάμεις, εξοπλισμό και μέσα στην περιοχή για την αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών, που προσβάλλουν την κυνηγετική οικογένεια. Παράλληλα, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τόσο την Εισαγγελία Άρτας όσο και την Ελληνική Αστυνομία για την αμέριστη και καταλυτική βοήθειά τους.

Αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια με την ενεργό παρουσία και δράση της Θηροφυλακής και την άριστη συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, υπάλληλοι του οποίου διενεργούν καθημερινές περιπολίες εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, τις Δασικές Υπηρεσίες και την Ελληνική Αστυνομία, ότι οι επίδοξοι λαθροθήρες δε βρίσκουν πλέον πρόσφορο έδαφος για να ασκήσουν την παράνομη δράση τους.

Επιβεβαιώνεται με τον τρόπο αυτό, ότι η παρουσία της οργανωμένης κυνηγετικής οικογένειας με τη Θηροφυλακή και η συνεργασία της με φορείς και υπηρεσίες, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά  σε επίπεδο πρόληψης, αλλά και κατασταλτικά σε τέτοιου είδους περιστατικά, που είναι καταδικαστέα από το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites