Στενό “μαρκάρισμα” για την πινακίδα στην Ιόνια Οδό που τοποθετεί στην Πρέβεζα το Αεροδρόμιο του Ακτίου

Σαν να μην έφτανε η Διεθνής ονομασία του  που είναι Αεροδρόμιο Πρέβεζας, σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αεροπορικών εταιριών στις πτήσεις τους αναφέρουν τον προορισμό ως Πρέβεζα, σαν να μην έφτανε η αναγραφή του στους χάρτες της google ως αεροδρόμιο Πρέβεζας (Άκτιο),

ήρθαν και οι πληροφοριακές πινακίδες στην Ιόνια Οδό για να κάνουν έξω φρενών φορείς και πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.

Το τελευταίο διάστημα δεν είναι μία, ούτε δύο … αλλά δεκάδες οι επιστολές διαμαρτυρίας που φθάνουν στην Νέα Οδό, παραχωρησιούχο της Ιόνιας Οδού για να αντικατασταθεί η πινακίδα που τοποθετεί το αεροδρόμιο στην Πρέβεζα.

Τελευταία επιστολή αυτή του  τ. Λυκειάρχη Νώντα Νικάκη ο οποίος διαμαρτύρεται προς τη “Νέα Οδό” που έχει αναλάβει τη λειτουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση του έργου στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, για την έλλειψη πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης, προς την πόλη της Βόνιτσας.

Ο Νώντας Νικάκης αναφέρει:

Το τελευταίο καιρό έχω δεχτεί πολλά παράπονα από συμπατριώτες για την ελλιπή οδική σήμανση, στην Ιόνια οδό με αναφορά στην πόλη της Βόνιτσας τόσο για τον εντοπισμό της κατεύθυνσής της όσο και της χιλιομετρικής της απόστασης.

Ως εκ τούτου θεωρώ αδιανόητο η περιοχή μας ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, που έχει μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα όπως η Πάλαιρος και πλήθος αρχαιολογικών χώρων με μεγάλη ιστορική σημασία όπως η Πόλη της Βόνιτσας, να μην υπάρχουν κατευθυντήριες πινακίδες…

Ο αποκλεισμός της Βόνιτσας από την σήμανση στο εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο εποπτεύεται από την εταιρεία “Νέα Οδός”, οδηγεί στην υποβάθμισή της πόλης και μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαία η άμεση τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων κατεύθυνσης, με την αναγραφή «ΒΟΝΙΤΣΑ» στα σημεία σήμανσης στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, προκειμένου να αποτραπούν οι αρνητικές επιπτώσεις στο τόπο μας, εξαιτίας της έλλειψης πινακίδων.

ΥΓ: Επίσης πρέπει να διορθωθεί αμέσως η πληροφοριακή πινακίδα, στην οποία τοποθετείται το Αεροδρόμιο Ακτίου στην Πρέβεζα με την ορθή ονομασία “Άκτιο Αιτωλοακαρνανίας”.

 

Πάντως πέρα από τους χάρτες , τις πινακίδες και τις διαμαρτυρίες, σύμφωνα με την διεθνή ορολογία, η Πρέβεζα έχει αεροδρόμιο …

 


1 σχόλιο για “Στενό “μαρκάρισμα” για την πινακίδα στην Ιόνια Οδό που τοποθετεί στην Πρέβεζα το Αεροδρόμιο του Ακτίου”

  1. Ο/Η Χρήστος κοψαλης λέει:

    Δεν αναφέρει η αρθρογράφος ότι η περιοχή του Ακτίου, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο είναι πράγματι στην ΑιτωλοΑκαρνανία, έτσι για την αποκατάσταση της αλήθειας, χωρίς φοβο

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΒΟΝΙΤΣΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ με τον Χάρη Βαρθακούρη στην Παραλία της Βόνιτσας

04/08/2022, 10:01 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην όμορφη Πάλαιρο

27/07/2022, 2:38 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ σε Βόνιτσα και Κατούνα

28/06/2022, 12:13 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στην Νήσο Κουκουμίτσα στην Βόνιτσα

23/06/2022, 11:16 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Το Αεροδρόμιο Ακτίου έλαβε πιστοποίηση από τον Διεθνή Οργανισμό Αεροδρομίων

21/06/2022, 11:50 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Τελετή παράδοσης – παραλαβής διοίκησης στην Μ.Υ FOB στο Άκτιο

14/06/2022, 11:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites