Σταματούν και πάλι οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Πάργας – Έτοιμοι να ξαναβγούν στους δρόμους οι Παργινοί

Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι Παργινοί καθώς από τις 22 Σεπτεμβρίου αναμένεται να σταματήσουν οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας
Αναστάτωση επικρατεί για μια ακόμη φορά στην τοπική κοινωνία της Πάργας μετά την είδηση ότι από 22 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Υγείας θα σταματήσει τις εφημερίες του αφού (λόγω συνταξιοδότησης της μίας εκ των δύο γιατρών που εργάζονται εκεί) το ένα άτομο που θα απομείνει δεν θα μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής η οποία είναι ακόμη γεμάτη τουρίστες.
Η Επιτροπή που έχει συσταθεί και συντονίζει τις ενέργειες για την επίλυση των πολλών και σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας του πιό τουριστικού ίσως Δήμου της Ηπείρου, έχει ήδη κινητοποιηθεί επιδιώκοντας άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.
Στην ιδέα και πάλι ότι από τις 3 το μεσημέρι και μετά θα μένουν χωρίς ιατρική κάλυψη τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της πόλης τους, οι Παργινοί δηλώνουν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν και πάλι δυναμικές κινητοποιήσεις (όπως αυτές που διοργάνωσαν μέσα στο καλοκαίρι με αποκλεισμό του κόμβου του Μεσοποτάμου) διεκδικώντας επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας με μόνιμο προσωπικό.
Όπως υπογραμμίζουν ο πληθυσμός της Πάργας από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο είναι πολλαπλάσιος των μονίμων κατοίκων της περιοχής γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα και τις ανάγκες σε ιατρική κάλυψη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η η κίνηση στην Πάργα , παρότι διανύουμε το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου είναι ιδιαίτερα αυξημένη και μάλιστα σύμφωνα με τους επαγγελματίες ο τουρισμός αυτής της περιόδου χαρακτηρίζεται ως πιο ποιοτικός . Η αύξηση σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβρη αγγίζει ακόμη και το 25% ενώ κρατήσεις στις ξενοδοχειακές μονάδες υπάρχουν έως και τα μέσα Οκτωβρίου.

πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Π.Ο.Ε -Ο.Τ.Α καταγγέλλει τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο

30/11/2021, 4:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ΣΕΗ Πρέβεζας συμβουλεύει για ασφαλή Χριστουγεννιάτικο στολισμό

30/11/2021, 3:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΟΜΙΔΑ – ΕΙΑΝΑ και Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Πρέβεζας στο 24ο Forum Ανάπτυξης στην Πάτρα

30/11/2021, 3:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Plan B του Στράτου Ιωάννου για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

30/11/2021, 3:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανάπτυξη Τώρα: “Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο Δήμος Πρέβεζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

30/11/2021, 3:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πάγια και σταθερή διεκδίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου η σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια και η κατασκευή των οδικών αξόνων Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι, Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά

30/11/2021, 2:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites