ΠΡΕΒΕΖΑ : Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο της Παργινόσκαλας

Η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη βεβήλωση, από φασιστοειδή, του μνημείου των εκτελεσμένων ανταρτοεπονιτών και ΕΑΜιτών στην Παργινόσκαλα.
Τα φασιστοειδή, που τόλμησαν δρώντας θρασύδειλα μέσα στο σκοτάδι να λερώσουν το μνημείο των ηρώων του εργατικού λαϊκού κινήματος, δεν μπορούν να ησυχάσουν γιατί μια χούφτα από παιδιά ύστερα από 73 χρόνια αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για το μέλλον!
Δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα ότι το ΚΚΕ εδώ και 100 χρόνια σχεδόν εξακολουθεί να οργανώνει την πάλη του λαού ενάντια στο κεφάλαιο, την πάλη κατά των αφεντικών τους, κατά των καπιταλιστών, στο δρόμο για τη Λαϊκή Εξουσία.
Πλανώνται πλάνην οικτράν, εάν πιστεύουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το ηθικό και θα τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές και το λαϊκό κίνημα.
Και άλλοτε προσπάθησαν να βεβηλώσουν το μνημείο αλλά οι εργαζόμενοι της Πρέβεζας μαζί με το κόμμα τους το αποκατέστησαν και το έφτιαξαν καλύτερο. Έτσι και σήμερα οι προσπάθεια των φασιστοειδών να αμαυρώσουν τον εορτασμό της επετείου για τις εκτελέσεις έπεσε στο κενό.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ αποκατέστησαν το μνημείο προκειμένου να είναι εγκαίρως έτοιμο για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των ηρώων!
Η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, με τη δράση τους μέσα από το λαϊκό κίνημα, στους αγώνες που αναπτύσσονται καθημερινά, να δώσουν απάντηση στους νοσταλγούς του φασισμού, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν. Μόνο το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να τσακίσει το φασισμό μαζί με το σύστημα που τον γεννά.

Το συγκεκριμένο γεγονός επίσης κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων – Ανέργων Πρέβεζας.

Καταδικάζουμε τη βεβήλωση του μνημείου της παργινόσκαλας

Τα φασιστοειδή ξεμύτισαν βγήκαν από τα λαγούμια και τις τρύπες τους.

Τα λαγούμια και οι τρύπες ταιριάζουν σε αυτούς που ψάχνουν την εύκολη «λεία» και που επιτίθενται πολλοί εναντίον ενός, που φοβούνται το φως της ημέρας και που τρέμουν τον οργανωμένο και αγωνιζόμενο λαό.

Όσο κι αν προσπαθούν, Χρυσή Αυγή και άλλα φασιστικά παραμάγαζα, να σπείρουν τον τρόμο δεν πρόκειται να τα καταφέρουν

Η απάντηση σε όλους αυτούς, θα δοθεί στο δρόμο, μέρα μεσημέρι, με τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στο φασισμό και την εξαθλίωση, ενάντια στις κυβερνήσεις των μνημονίων, την ΕΕ και το κεφάλαιο που γεννούν τη φτώχεια, την ανεργία και την προσφυγιά.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

οργανώσεις βάσης Πρέβεζας

συμμετέχουν στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

 

 

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

καταδικάζουμε τη βεβήλωση του μνημείου της παργινόσκαλας

 

Διανύουμε μια κρίσιμη φάση διεξαγωγής της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” όπου το πάνδημο αίτημα καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά χρειάζεται να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά με την κινητοποίηση πολλών χιλιάδων ανθρώπων.

Μετά τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις συνεργασίας της ΧΑ με τους φασίστες και τους ρατσιστές που οργάνωσαν την επίθεση και τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στο Σαρλοτσβιλ στις ΗΠΑ αλλά και τα νέα κρούσματα επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ στα κεντρικά γραφεία της Λεωφόρου Μεσογείων, τον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, το Ίλιον, το Σχιστό και αλλού. Χαιρετίζουμε τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα οι οποίες επιδιώκουν να συσπειρώσουν ένα ευρύτερο δυνατό αντιφασιστικό-δημοκρατικό κοινωνικό δυναμικό. Να καταδείξουν τις ευθύνες της αντιπροσφυγικής- αντιμεταναστευτικής πολιτικής πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων και εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου που εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση στοιχισμένη με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Μιας πολιτικής που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί και την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό αποτελεί αναγκαίο βήμα του κοινού αγώνα ντόπιων-προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις της Δύσης που παράγουν νέα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων, καθώς και απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφει τον φασισμό που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο ντυμένος με αντισυστημική προβιά.

 

Ως «συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας» θα αναδείξουμε όλα αυτά στην τοπική μας κοινωνία, καταδικάζουμε τη βεβήλωση του μνημείου της παργινόσκαλας από τα φασιστοειδή και παλεύουμε για:

 

  • Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.

 

  • Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Ανοιχτά σχολεία, πόλεις και χωριά με ανθρώπινη φιλοξενία  και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους

 

  • Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

 

  • Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας,

ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

 

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

 

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας

17/9/2017


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites