Πάργα: Ενημερωτική ημερίδα για νέους αγρότες στο Καναλλάκι

Ενημερωτική ημερίδα για τους νέους αγρότες με τίτλο «Νέοι Αγρότες- Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1/9/2017 από την Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Πάργας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Καναλλάκι.

Στην  ημερίδα, στην οποία βασικός ομιλητής ήταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου  κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γιολδάσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Περικλής Βασιλάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Πρέβεζας, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάργας, ο Διευθυντής Αγροτικής  Οικονομίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Γιάννης Αυγέρης και πλήθος κόσμου.

Στο χαιρετισμό –παρέμβασή  του ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η κτηνοτροφία    και η αγροτική  παραγωγή γενικότερα, όπως η  μελισσοκομία, τα όσπρια, τα  εσπεριδοειδή,  τα κτηνοτροφικά φυτά    και οι άλλες καλλιέργειες, αποτελούν μαζί με τον τουρισμό, τους δύο βασικούς  πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας.

Μπροστά μας βρίσκεται το  στοίχημα για την  αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της περιόδου 2014- 2020. Για το λόγο αυτό,  ημερίδες σαν τη συγκεκριμένη,  γίνονται σε   κρίσιμη χρονική περίοδο και αποτελούν  ένα σημαντικό  βήμα ενημέρωσης. Ιδιαίτερα για  τα προγράμματα που αφορούν    τους νέους ανθρώπους, που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα.

Οι άνθρωποι αυτοί, αποτελούν το μέλλον του τόπου μας και πρέπει να μείνουν εδώ  στην πατρίδα μας και να μη φύγουν. Για να συμβεί  όμως αυτό, θα πρέπει να τους βοηθήσουμε  οικονομικά και θεσμικά. Με επιδοτήσεις και φορολογικές απαλλαγές, στα πρώτα τους  τουλάχιστον βήματα,  αλλά και  με διοικητικές διευκολύνσεις. Αλλιώς,  δε θα  μπορέσουν να σταθούν όρθιοι στη σημερινή  δύσκολη οικονομική συγκυρία».

«Γνωρίζουμε κ. Περιφερειάρχη ότι από  για το Πρόγραμμα των «Νέων Αγροτών»,   στην πρώτη πρόσκληση περίσσεψαν χρήματα. Μετά όμως  από παρέμβασή  σας, πετύχατε το  αδιάθετο κονδύλιο  να μη μεταφερθεί σε άλλες  Περιφέρειες, αλλά να παραμείνει στην  Περιφέρειά  μας και μάλιστα αυξημένο για να διατεθεί με τη  δεύτερη πρόσκληση. Έτσι,  θα δοθεί  η δυνατότητα  και σε άλλους νέους ανθρώπους να ενταχθούν στο Πρόγραμμα και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους.

Ελπίζω, και ζητώ,  σ’ αυτή τη δεύτερη πρόσκληση, για να πετύχουμε καλύτερα τους στόχους μας, να συμπεριληφθούν στους τομείς προτεραιότητας και τα λαχανικά υπαίθρου, και τα κτηνοτροφικά φυτά για ζωοτροφές,  οι καλλιέργειες δηλαδή  που είναι πολύ διαδεδομένες στον κάμπο του Φαναρίου».

«Σαν Δημοτική Αρχή,   «το ένα   μάτι μας το έχουμε στραμμένο»   στους ανθρώπους μας που ασχολούνται με τον τουρισμό και  το «άλλο  μάτι», στους ανθρώπους μας που δίνουν τη μάχη στον πρωτογενή τομέα:

– Με το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας και τον γεωπόνο μας.

– Με τη διευκόλυνση της λειτουργίας των ΤΟΕΒ.

– Με  μια σειρά από παρεμβάσεις,  με μικρά έργα για την εξυπηρέτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.

Ήδη  προετοιμάζουμε τη  μελέτη   για ένα μεγάλο έργο οδοποιίας  στο πλαίσιο της πρόσκλησης  «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.Το έργο θα εξυπηρετήσει  τις  μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, σε όλα τα  Διαμερίσματα του Δήμου μας, που διαθέτουν τέτοιες εγκαταστάσεις.

Επειδή  δεν μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για την υποβολή της πρότασης  μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, πιστεύουμε  κ. Καχριμάνη, ότι με την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχετε για τον πρωτογενή τομέα, θα εισηγηθείτε στο αρμόδιο Υπουργείο, είτε την παράταση της πρόσκλησης,  είτε  να υπάρξει μια δεύτερη πρόσκληση, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν Δήμοι σαν τον δικό μας με σημαντική αγροτική  δραστηριότητα».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σήμερα η παρουσίαση της μελέτης για το λιμάνι Πάργας – Ξεκινά διαβούλευση από τον Δήμο

29/05/2023, 10:44 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Προμήθεια Εξοπλισμού για τα Πράσινα Σημεία Δήμων Ζηρού και Πάργας

23/05/2023, 11:09 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέα έργα στο λιμάνι της Πάργας

23/05/2023, 10:59 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους Παιδικούς του Δήμου Πάργας

23/05/2023, 1:38 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Έγκριση πρότασης 3.423.000€ του Δήμου Πάργας για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης

22/05/2023, 11:58 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε μεγάλη συγκέντρωση στη γενέτειρά πόλη του το Μεσοπόταμο μίλησε ο Γιώργος Δημητρίου

19/05/2023, 9:58 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Αιτήσεις για πρόσληψη ναυαγοσωστών και χειριστή σκάφους στον Δήμο Πάργας

12/05/2023, 1:26 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Δωρεάν μετρήσεις διαβήτη από τον Δήμο Πάργας και την Δίψακο στο Καναλάκι

12/05/2023, 12:38 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites