Οδικός φωτισμός και αστικό οδικό δίκτυο μέσω του « ΕΛΕΝΑ » στην Πρέβεζα

Ενημερωτικές συναντήσεις στους Δήμους Ηγουμενίτσας, Άρτας και Πρέβεζας θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Παροχή Υπηρεσιών για την αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου και στο Αστικό Οδικό Δίκτυο των Δήμων Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα«Εlena».

Σύμφωνα με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάννα Καλογιάννη οι συναντήσεις έχουν ως στόχο την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιών για την άμεση εκκίνηση της εκπόνησης της 1ης φάσης του έργου που είναι η καταγραφή του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου και η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου.

Το κλιμάκιο θα βρίσκεται την Τρίτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ενώ την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στους Δήμους Άρτας και Πρέβεζας τις ώρες 9 το πρωί με 12.30 αντίστοιχα, ενώ μεταξύ άλλων θα διαμορφωθεί το χρονοδιάγραμμα καταγραφής του δικτύου και θα συλλεχθούν οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση του έργου.

Το ELENA – Ευρωπαϊκή βοήθεια για τοπικά ενεργειακά προγράμματα – είναι ένας μηχανισμός που παρέχει επιδοτήσεις για τεχνική βοήθεια. Το ευρύ φάσμα επιλέξιμων μέτρων για την εν λόγω οικονομική υποστήριξη περιλαμβάνει: μελέτες σκοπιμότητας και αγοράς, διάρθρωση επενδυτικών προγραμμάτων, επιχειρησιακά σχέδια, ενεργειακούς ελέγχους, προετοιμασία διαδικασιών πρόσκλησης για την υποβολή προσφορών και συμβατικών διακανονισμών και ανάθεση της διαχείρισης των επενδυτικών προγραμμάτων σε νεοπροσληφθέν προσωπικό. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν τα διασκορπισμένα τοπικά σχέδια σε συστηματικές επενδύσεις και να αποκτήσουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

Οι δράσεις που παρουσιάζονται στα σχέδια δράσης των δήμων και τα επενδυτικά προγράμματα πρέπει να χρηματοδοτούνται από άλλα μέσα, όπως δάνεια, την ΕΕΥ ή τα Διαρθρωτικά Ταμεία.

Ο μηχανισμός ELENA χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια – Ευρώπη με έναν ετήσιο προϋπολογισμό της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξιχνιάσθηκε κλοπή από αυτοκίνητο σε περιοχή της Πρέβεζας

02/07/2022, 12:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ απέκλεισαν χώρο για την προστασία φωλιάς καρέτα – καρέτα στο Μονολίθι

02/07/2022, 11:07 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα μετατρέπεται σε “Έξυπνη” πόλη – Ποιες είναι οι πρώτες παρεμβάσεις που έγιναν

02/07/2022, 10:31 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Μωβ κάδοι στον Δήμο Πάργας – Ξεκίνησε η ανακύκλωση χρησιμοποιημένων ρούχων

01/07/2022, 1:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ενημερωτική ημερίδα πραγματοποίησε η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου

01/07/2022, 1:23 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Παρέμβαση του Δημάρχου Πάργας για την κακή λειτουργία των δομών υγείας της περιοχής

01/07/2022, 1:16 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites