Εκπαιδευτικά προγράμματα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για τους μαθητές

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 – 2018

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας το τρέχον σχολικό έτος θα εκπονήσει δύο προγράμματα προσαρμοσμένα στη σχολική ύλη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσιο) που αφορούν τη χρονική περίοδο από το Βυζάντιο έως τα Οθωμανικά χρόνια του Αλή πασά και επικεντρώνεται γύρω από την τοπική ιστορία της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην εκκλησία του χωριού μας» επικεντρώνεται γύρω από τα ψηφιδωτά της Νικόπολης και καταλήγει στη σύγχρονη εποχή. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος παρουσιάζεται η τοπική ναοδομία. Είναι κατάλληλο για όλες τις σχολικές βαθμίδες (νηπιακή, δημοτικό και γυμνάσιο) και περιλαμβάνει ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και το μουσείο (ανάλογα με το θέμα), παιχνίδια εμπνευσμένα από τα ψηφιδωτά με ζάρια και μνήμης, ζωγραφικές δραστηριότητες και τυπολογία ναών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρέβεζα: Μια οθωμανική καστροπολιτεία» επικεντρώνεται γύρω από τα κάστρα-φρούρια που έχτισε ο Αλή πασάς στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας. Μέσα από την παρουσίαση των κάστρων και ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες πραγματοποιούνται διαδραστικές δραστηριότητες: ζωγραφική, τοποθέτηση κάστρων στο χάρτη, συζήτηση γύρω από το σκοπό της δημιουργίας τους, το κλίμα της εποχής κτλ. Είναι κατάλληλο για τις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού (από Γ΄ Δημοτικού έως ΣΤ΄ Δημοτικού) και τις τρεις τάξεις του γυμνασίου.

Το σύνολο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων περιλαμβάνουν ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο θα μοιράζεται στους εκπαιδευτικούς.

Η παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως με αρμοδίους υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας και συγκεκριμένα από την αρχαιολόγο Ε. Σαλταγιάννη (υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων) και τους συντηρητές Δ. Καρβελά και Ε. Κλειδά τις πρωινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στο Μουσείο ή/και στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2682089890 και 2682089892.

Έναρξη εκπαιδευτικών δράσεων από 20 Οκτωβρίου 2017.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές στην Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας

20/09/2023, 9:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών 

20/09/2023, 9:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Π.Ε Πρέβεζας : Συνεχίζεται από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης η συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας 

20/09/2023, 8:47 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα, η Πάργα και το Μέτσοβο στα πλάνα τούρκων κατασκόπων – Συνελήφθησαν στον Πόρο

20/09/2023, 8:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μεγάλη συγκέντρωση και παράσταση νίκης για τον Γιώργο Νίτσα και την “Ανάπτυξη Τώρα”

20/09/2023, 12:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μιχάλης Διακομιχάλης : Ένας « Πρεβεζάνος » από την Νίσυρο

18/09/2023, 9:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Νεκροθάφτες σε ρόλο μεσάζοντα – προξενητή δικηγορικών γραφείων

18/09/2023, 8:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σεμινάρια Ε.Φ.Ε.Τ. από το Επιμελητήριο Πρέβεζας

18/09/2023, 8:43 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites