ΓΙΑΝΝΕΝΑ : Παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με την συμμετοχή 15 Υπουργών θα πραγματοποιηθεί το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου

“Στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2017, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με την συμμετοχή 15 Υπουργών, θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου. Πρόκειται για μια διοργάνωση με την οποία η Κυβέρνηση επιχειρεί την ουσιαστική συμμετοχή όλων των πολιτών, των θεσμικών και παραγωγικών φορέων κάθε τόπου, στην προσπάθεια εκπόνησης ενός νέου εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της χώρας μας. Ένα σχέδιο που θα αμβλύνει τις ανισότητες στην ανάπτυξη των Περιφερειών, που θα περιορίσει τις ανισότητες ακόμη κι εκείνες που εμφανίζονται ανάμεσα στους Νομούς της ίδιας Περιφέρειας. Η Ήπειρος, τόπος πλούσιος σε φυσικό πλούτο και ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορεί να συνεχίσει να καταγράφεται στις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης.”  Αυτό ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Νίκος Σκορίνης, επικεφαλής κλιμακίου του πρωθυπουργικού γραφείου, που βρίσκεται στα Γιάννενα για την προετοιμασία του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου. “Η Κυβέρνησή μας, έχει βάλει τρεις στόχους: να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και την οικονομική επιτροπεία, να οδηγηθούμε σε αυτή την έξοδο από την κρίση των τελευταίων επτά χρόνων με την κοινωνία όρθια και να ξαναδημιουργήσουμε, να παράξουμε εθνικό πλούτο πάνω σε στέρεες βάσεις και όχι σε σαθρά οικοδομήματα τα οποία, σε μια επόμενη δύσκολη στιγμή, θα καταρρεύσουν. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία όλων των κοινωνικών δυνάμεων είναι εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για την χώρας μας”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σκορίνης.

“Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά, αυτές τις ημέρες, την Ήπειρο και τα πλεονεκτήματά της, σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι, οι νέοι Ηπειρώτες, είναι εκείνοι με τους οποίους πρέπει να συνδιαμορφώσουμε το αναπτυξιακό σχέδιο αυτού του τόπου για την επόμενη μέρα. Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου, θα είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες και η συμμετοχή σε αυτό μόνο θετικά μπορεί να συμβάλλει στην διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δίκαιη και ισότιμη ανάπτυξη στην χώρα μας”, τόνισε ο κ. Γιάννης Βουλγαράκης από το κλιμάκιο του Πρωθυπουργικού γραφείου.

Τα στελέχη του Πρωθυπουργικού γραφείου βρέθηκαν για τρείς ημέρες στα Ιωάννινα και πραγματοποίησαν έναν ευρύ κύκλο επαφών και συζητήσεων με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού Ιωαννίνων.

Έγιναν περισσότερες από 40 συναντήσεις. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τους Δημάρχους του Νομού. Επίσης με  τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου, τις Διοικήσεις όλων των Επιμελητηρίων, τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων της πόλης, τις διοικήσεις προνοιακών δομών της περιοχής, τους εκπροσώπους κτηνοτρόφων, αγροτών, παραγωγών, μελισσοκόμων, τη διοίκηση της Γαλακτοκομικής σχολής και του Ινστιτούτου Γάλακτος, τη διοίκηση του Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, τις διοικήσεις των Φορέων Διαχείρισης, τη διοίκηση της Ένωσης ξενοδόχων, καθώς και αρκετούς υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα νέο σημείο προβολής και ανάδειξης των Ηπειρώτικων προϊόντων δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου MeDInno

29/06/2022, 12:05 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος: Το Υπ. Ανάπτυξης αφαιρεί κάθε αρμοδιότητα από την Περιφέρεια στη διαχείριση των απορριμμάτων

29/06/2022, 11:51 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δικαίωση για τον Βασίλη Βράστο και την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου

29/06/2022, 10:44 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρώτη απευθείας πτήση Τελ Αβίβ – Πρέβεζα – Τα παράλια της Ηπείρου “γνώρισαν” δημοσιογράφοι από το Ισραήλ

24/06/2022, 12:14 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

24/06/2022, 11:41 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ήπειρος : Πήραν πίσω τις μετακινήσεις Πυροσβεστών μετά τον ξεσηκωμό – Μαθήματα συνδικαλισμού παραδίδει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

24/06/2022, 11:12 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites